0 Shares 63 Views

Cum poţi combate astenia de toamnă într-un mod natural

Crina Oct 06, 2014
0 64

A venit toamna şi cea mai mare parte din populaţie se confruntă cu stări de somnolenţă, lipsă de energie, melancolie, slăbiciune fizică, practic acestea sunt simptome ale asteniei de toamnă.

Young Woman Lying on Autumn Leaves

„Astenia de toamnă este o problemă frecvent întâlnită în această perioadă şi se manifestă de regulă la toate categoriile de vârstă, de la copii până la cei mai în vârstă. Aceasta are simptomatologii diferite în funcţie de organismul şi stilul de viaţă al fiecăruia, însă în general, pentru a evita stările specifice acestei etape, este important să acordăm atenţie deosebită unei alimentaţii bogate în vitamine şi proteine, dar şi să respectăm un program regulat de somn”, declară Dr. Tania Bejan, medic imunolog.

Însă iată, că sunt alimente care te pot ajuta în această situaţie, alimente care te pot scoate din această stare nefavorabilă.

Dovleacul, este cel mai recomandat în această perioadă, asta pentru că este excelent pentru sănătatea sistemului nervos, combate insomniile şi stările depresive.

De asemenea dovleacul conţine betacaroten, un antioxidant natural şi în plus te poţi bucura de complexul de vitamine pe care ţi-l oferă.

Important este să consumi suplimente alimentare, citrice, în special fructe cu un conţinut ridicat de vitamina C, care te ajută în lupta răcelii.

„Multe dintre persoanele care suferă de astenie se confruntă cu o deficienţă de serotonină asociată cu oboseala excesivă, chiar dacă au un program disciplinat de somn. Datorită conţinutului bogat în glucide, cerealele oferă energia necesară pentru funcţionarea corectă a organismului. În plus, acestea sunt bogate în tiamină, o vitamină aparţinând complexului B, care favorizează transformarea glucidelor în energie, ameliorând astfel stările de letargie şi extenuare”, a mai explicat Dr. Tania Bejan.

Trebuie să creşti numărul de anticorpi din organismul tău cu ajutorul probioticelor.

Acestea sunt importante deoarece acţionează ca un antibiotic şi înlătură infecţiile din organism.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category