0 Shares 181 Views

O celebră piesă românească este interpretată de o formație olandeză

admin Oct 05, 2014
0 182

Formația olandeză BZN care îi are în componență pe Jan Keizer şi Anny Schilder au realizat recent în România un cover după celebra piesă „Drumurile noastre”, o piesă emblematică a muzicii româneşti, interpretată, cu ajutorul unor tehnici video speciale, împreună cu regretatul cântăreţ Dan Spătaru.

thumbplay-1280x720.1

Videoclipul piesei a fost filmat la Castelul Peleș, însă el conține inserat și imagini cu Dan Spătaru.

Despre „Drumurile noastre”, cei doi membri ai formaţiei BZN au povestit că au auzit melodia într-un taxi, în timp ce veneau de la aeroport. „Versurile sunt în engleză, dar refrenul îl cântăm în limba română”, au spus aceştia.

„Veneam de la aeroport şi în taxi am auzit pentru prima oară melodia «Drumurile noastre». Ne-am privit şi ne-am spus «Ce cântec minunat». Aşadar, l-am întrebat pe şoferul de taxi cum se numeşte cântăreţul şi ne-a spus: Dan Spătaru, cel mai cunoscut cântăreţ şi actor din România. Am continuat căutările, am vrut să ştim din ce perioadă era cântecul şi ne-am dorit să cântăm acea melodie. (…) Am vorbit cu doamna Spătaru, ea era un «mic» fan al nostru, şi i-am spus că am vrea să facem această melodie ca un tribut pentru Dan Spătaru”, a precizat Jan Keizer.

Cei de la BZN nu se află la prima experiență în țara noastră. Aceștia au descoperit România prin intermediul unui reportaj pe Travel Channel, unde prinţul Charles vorbea despre „frumoasa natură a României”.

„Atunci m-am gândit că trebuie să merg acolo şi, acum câteva luni, am mers de la Timişoara, Cluj, Târgu-Mureş, am mers de la vest la est. Şi am văzut multe locuri din România. Este o ţară extraordinară, dar cel mai important pentru noi sunt oamenii. Mereu zâmbesc. (…) Noi am avut succes şi în alte ţări, dar cele mai lungi aplauze le-am primit în România”, a spus acesta.

BZN este prescurtarea folosită de formaţia olandeză Band Zonder Naam, care semnifică „trupa fără nume”. Artiştii şi-au început cariera în anii ’60 şi de atunci au rămas în inimile fanilor ca fiind una dintre cele mai romantice trupe din istoria muzicii.

Sursa: Mediafax

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category