Cele mai relaxante piese muzicale din lume

0
44

Se spune că muzica bucură sufletul, că muzica te relaxează. Din cele mai vechi timpuri, înaintașii noștri au observat efecte ciudate ale ritmurilor și ale melodiei asupra stării de spirit a oamenilor și chiar asupra sănătății. Cei din vechime atribuiau totul unor proprietati magice ale muzicii, neputând găsi altă explicație.

relaxmusic

Probabil că ai auzit deja de „efectul Mozart” – acel studiu desfășurat în 1992 la Laboratorul Centrului de Neurofiziologie a Învățării și Memoriei de la Universitatea din Wisconsin, Statele Unite, care a demonstrat că, ascultând timp de zece minute o sonată pentru pian de Mozart, potențialul de concentrare și judecată crește timp de câteva minute cu aproape 50%.

Astfel pe baza unor astfel de cercetări a fost aleasă piesa care este considerată ca având efectul cel mai relaxant asupra orsganismului uman.

Este vorba despre piesa „Weightless” a formației britanice Marconi Union, beneficiile terapeurice ale piesei fiind recunoscute științific.

efectele ei au fost analizate in cadrul unei cercetari la care au participat 40 de femei, anunta Daily Mail.

Studiul efectuat de specialiștii de la Institutul Mindlab în 2011 a arătat că această melodie are adevărate efecte terapuetice în cazul oamenilor. Astfel, poate normaliza ritmul cardiac și tensiunea și reduce nivelul cortizolului, hormonul stresului.

Piesa are o durată de opt minute și a fost creată de grupul Marconi Union în colaborare cu Academia Britanică de Terapie prin Sunet.

Iată topul melodiilor cu efecte terapeutice:
1. „Weightless” – Marconi Union
2. „Electra” – Airstream
3. „Mellomaniac” – DJ Shah
4. „Watermark” – Enya
5. „Strawberry Swing” – Coldplay
6. „Please Don’t Go” – Barcelona
7. „Pure Shores” – All Saints
8. „Someone Like You” – Adele
9. „Canzonetta Sull’aria” – Mozart
10. „We Can Fly” – Cafe del Mar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here