0 Shares 87 Views

O nouă rețea de socializare amenință supremația Facebook-ului

admin Oct 02, 2014
0 88


Supremația celebrei rețele de socializare, Facebook, pare să fie amenințată de către o nouă rețea, Ello, care promite să fie un loc simplu, transparent şi fără reclame.

Facebook-Best-680x365

Aflată momentan în perioada de testare, rețeaua Ello, creată de către designerul Paul Budnitz, este considerată ca fiind o rețea anti-Facebook şi se poziţionează ca o reţea cu un manifest şi cu o conştiinţă socială şi ca un loc fără publicitate, conform celor de la The Guardian.

„Reţeaua ta de socializare e deţinută de companii.
Fiecare lucru pe care îl postezi, fiecare prieten pe care ţi-l faci şi fiecare link pe care îl accesezi este urmărit, înregistrat şi transformat în informaţie. Agenţiile de publicitate cumpără datele tale ca să îţi arate mai multe reclame. Eşti produsul a ceea ce e cumpărat şi vândut.
Noi credem că există o cale mai bună. Credem în îndrăzneală. Credem în frumuseţe, simplitate şi transparenţă. Credem că oamenii care fac lucruri şi cei care le folosesc ar trebui să fie parteneri.
Credem într-o reţea de socializare care poate fi un instrument pentru crearea de posibilităţi. Nu unul de decepţie, nu de constrângere sau manipulare – ci un loc pentru conectare, creaţie şi sărbătorirea vieţii.
Nu eşti un produs.”
. Acesta este mesajul postat pe prima pagină a noii rețele de socializare.

Momentan accesul utilizatorilor este permis doar pe bază de invitație, site-ul fiind în perioada de testare.

31.000 de noi utilizatori au cerut să testeze versiunea beta în această săptămână. Joi, echipa din spatele Ello a trebuit să blocheze noile invitaţii pentru că nu mai puteau face faţă numărului de solicitări.

Dacă ești interesat de o invitație pentru a intra în comunitatea Ello, poți să soliciți una aici.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category