24 ianuarie declarată zi liberă în România

0
49

Guvernul a acordat un aviz favorabil propunerii legislative ca ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie) să fie declarată drept zi de sărbătoare legală.

zile-libere-1a

Propunerea privind declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sarbatoare legala este sprijinita de senatori si deputati din toatea gruparile parlamentare.

Conform Codului Muncii actual, zilele de sărbătoare legală, în care nu se lucrează, sunt 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, 15 august-Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, 1 decembrie-ziua naţională a României, prima şi a doua zi de Crăciun.

Inițiativa este propusă spre adoptare, raportul final fiind întocmit de Comisia pentru muncă, care a avizat favorabil reglementarea. Mai mult, Comisia a propus și un amendament, care stipuleaza urmatoarele: „Se declară ziua de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, ca zi de sărbatoare națională”.

Propunerea legislativă prevede, de asemenea, obligația autorităților administrației publice centrale și locale de a organiza manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here