Celebrul brand ZARA, a fost recent implicat într-un scandal cu privire la unul dintre produsele oferite spre vânzare

0
78

Celebul lanț de magazine ZARA a fost implicat recent într-un uriaș scandal mediatic, datorită unui produs oferit spre vânzare, care avea anumite conotații naziste.

media_140921853887398300

Tricoul in stil marinaresc, cu dungi albastre și albe, pe care era brodată o stea galbenaă cu șase colțuri, a fost disponibil doar câteva ore pe site-ul magazinului online al grupului Zara.

„Designul original se inspira din insignele de șerif din westernurile americane, care sunt adeseori aurii și au șase colțuri”, a precizat un purtător de cuvânt al lanțului spaniol.

„Designul original nu are nimic de-a face cu conotațiile care i-au fost asociate”, a adăugat același purtător de cuvânt, referindu-se la steaua galbenă pe care evreii trebuiau să o poarte în Germania și în alte țări ocupate de către naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și la ținutele cu dungi verticale ale prizonierilor din lagarele de concentrare.

„Întelegem faptul că există o anumită sensibilitate în legatură cu acest subiect și, bineînteles, ne cerem scuze în fața clienților noștri”, a adăugat aceeași sursă.

Brandul spaniol, care face parte din grupul Inditex, a fost deja aspru criticat în 2007 pentru comercializarea unei genți pe care era brodată o svastică. Zara s-a apărat atunci spunând ca nu a remarcat svastica de pe acea geantă, care era fabricată de unul dintre furnizorii săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here