Vrei să slăbești? Statul te recompensează pentru acest lucru în aur

0
73

O inițiativă inedită au avut autoritățile din Dubai, care au pregătit un program special pentru cetățenii care doresc să slabească. Ei îi vor recompensa pe aceștia pentru fiecare kilogram pe care îl pierd cu câte un gram de aur.

gold-products-in-gold-souk-dubai

Programul se numeşte „Greutatea ta în aur” şi are menirea de a combate obezitatea în Emiratele Arabe, unde boom-ul economic datorat rezervelor petroliere imense, a adus şi la îmbogăţirea semnificativă a populaţiei în ultimii 30 de ani.

Economia orașului crește cu aproape 16% anual, de doua ori mai mult decât cea a Chinei. Oamenii de afaceri și companiile multinaționale, de la Microsoft la Goldman Sachs, se îmbulzesc să intre în regiune – vin pe urmele celor circa 6 milioane de turiști care vizitează anual Dubaiul.

Cu mai multe malluri la suta de mii de locuitori decât orice țară din lume – nu mai amintim de Dubai World Cup, cea mai spectaculoasă dintre cursele de cai din zonă –, Dubaiul se transformă cu repeziciune într-o destinație care imbină, în mod straniu, trăsăturile Las Vegas-ului cu cele ale Hong Kong-ului.

„Șeicul Mo“, cum îl numesc adesea, admirativ, expații, guvernează totul în parte ca un CEO modern și în parte ca un conducător arab tradițional, fiind uneori prinț-negustor și alteori showman.
Într-o regiune în care totul e legat de politică, trăsătura care caracterizează Dubaiul – și e secretul prosperității sale – e că e aproape complet apolitic.

Aici, triumful globalizării e aproape total. Economic vorbind, inspiră o serie de imitatori din intreaga lume arabă. Se dezvoltă proiecte fabuloase de real estate și de infrastructură în încercarea de a ademeni turiștii, comercianții și investitorii – toate „pe linia“ modelului Dubai.

Toate aceste lucruri de care se bucură populația din Emiratele Arabe, și bogăției în special, au dus la o viață sedentară și lipsită de activități fizice a populației, mai ales acum în era fast-food-urilor.

Astfel, propunerea autorităţilor din Dubai este: pentru fiecare kilogram pierdut primeşti în schimb un gram de aur. Programul a început în 2013 şi mai prevede practicarea fitness-ului şi supraveghere medicală pentru cei în curs de tratament. După prima lună, autorităţile susţin că au oferit 16,872 kilograme de aur pentru 3224 de participanţi la programul de slăbire.

Politicienii noștri nu cred că vor avea prea curând asemenea idei…

Surse: Independent MD, Historia

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here