O nouă aplicație lansată de către cei de la Instagram, revoluționează arta filmatului cu ajutorul telefonului mobil

0
47

Instagram a lansat noua aplicaţie Hyperlapse pentru iPhone. Aceasta îți permite să realizezi videoclipuri cu viteză crescută şi să le postezi apoi pe Facebook sau Instagram.

hyperlapse

Hyperlapse este o aplicație, proaspăt lansată de către cei de la Instagram, cu ajutorul căreia poți ajunge un artist de primă mână în doi timpi și trei mișcări.

Momentan aplicația este disponibilă doar pentru sistemul de operare iOS, putând fi rulată pe iPhone 4S, 5 și 5S.

Aplicaţia filmează cu ajutorul camerei din telefon material video, pe care apoi îl stabilizează şi îl accelerează pentru a crea un clip de câteva secunde cu un aspect aparte.

Interfața e foarte simplă, minimalistă, iar procesul de captură și prelucrare se face apăsând de două ori. Video-urile pot fi accelerate la o viteză de până la 12x. Asta înseamnă ca poți comprima 3 minute de filmare în doar 15 secunde, cât poate avea maximum un video urcat pe Instagram. Hyperlapse nu înregistrează însă și sunet.

„În mod normal, pentru filmarile time-lapse, telefonul sau camera video trebuie să rămână nemișcate. Tehnologia noastră îți permite să faci o astfel de filmare în timp ce mergi, de exemplu”, se arată pe blogul Instagram.

Se spune că o astfel de filmare puteai obține până acum doar cu echipamente și soft de procesare scumpe care pot depăși 15.000 de euro.

Ce poți face cu această aplicație?

Uite un exemplu:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here