După ce petrecut 16 ani în închisoare fiind acuzat pe nedrept, a primit despăgubiri de 10 milioane de dolari

0
50

Un tânăr american de culoare a fost condamnat la vârsta de 21 de ani, pentru o crimă pe care nu o comisese, fiind trimis în închisoare pentru 16 ani.

21611collins-586x319

El a fost găsit vinovat de către judecător pentru uciderea unui rabin, Abraham Pollack, în februarie 1994, în principal pe baza unor mărturii care susţineau că a fost văzut fugind de la locul crimei.

Închis fiind, tânarul american a început să studieze Dreptul şi a descoperit că unul dintre martori a revenit asupra declaraţiilor chiar înainte de proces.

Declaraţiile acestuia au fost scrise de poliţie, iar martorul a explicat că le-a semnat sub constrângere, pentru a evita să fie inculpat într-un alt caz. Jabbar Collins a descoperit, de asemenea, şi alte practici dubioase şi un judecător i-a anulat condamnarea în iunie 2010, denunţând aceste practici „ruşinoase” ale biroului procurorului din perioada respectivă, Charles Hynes. Collins a fost eliberat.

El a depus însă plângere în civil împotriva oraşului şi statului New York.

Cele două părţi au preferat un acord amiabil pentru a evita procesul. Statul a acceptat luna trecută să plătească trei milioane de dolari, iar oraşul, al cărui proces ar urma să înceapă în octombrie, zece milioane.

Oare 10 milioane de dolari merita pentru 16 ani de închisoare?

Sursa: Independent

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here