Praga- cel mai frumos oraș din Europa

0
98

În mod normal Praga, nu este una din destinațiile de vis a multora. Cu toate acestea, Praga reprezintă ceea ce numim un oraș boem , în care ai ocazia să trăiești un adevărat basm. Este un oraș în care o plimbare pe jos este o plimbare printre secole.

5539811616_d1559ce502_b

Numit și “Orașul magic” sau “Orașul de aur”, capitala Cehiei este de departe unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa.

Orașul romantic și boem te așteaptă cu porțile deschise să-i descoperi secretele, străduțele pietruite și podurile vechi, palatele și catedralele medievale, restaurantele cochete și excelenta bere cehească.

Splendid. Acesta este cuvântul care poate descrie cel mai corect orașul Praga.

Iată mai jos 7 motive pentru care merită să vizitezi Praga:

1. Numarul 1 pe lista oricarui turist aflat in Praga este Castelul Praga, cu o arhitectură deosebită și cu o panorama de vis. În apropiere poți vizita și Catedrala St. Vitus, care adaposteste bijuteriile coroanei.

2. Urcă-te într-un funicular și mergi în stația Ujezd. De aici vei ajunge cu ușurință la Turnul Petrin, numit și Little Eiffel Tower, aflat la 60 de metri deasupra parcului și avand cea mai bună vedere asupra orasului Praga.

3. Închiriază o bicicletă și fă turul orașului. Astfel vei vedea cât mai multe atracții, atât din partea istorică, cât și din cea moderna a romanticei Praga.

4. Petrece o zi întreagă în Piata Wenceslas, cea mai mare din oraș. Este un loc încărcat de istorie și tradiții, iar acolo vei găsi o multime de magazine și cafenele. Poți sta la o terasă, cu o bere brună și un sandvici cu brânză și poți privi trecătorii și turiștii care fotografiază zona.

5. Organizează o escapadă romantică pe Podul Charles. Cu o arhitectură gotică, superbul pod de pe raul Vltava este flancat de statui uriașe din piatră, reprezentând figuri religioase. Se spune că dacă atingi aceste statui vei avea noroc!

6. Fă o plimbare prin centrul vechi al orașului și oprește-te la faimosul Ceas Astronomic, la o ora fixă.

7. Vizitează Catedrala din Praga. Este deosebit de frumoasă, cu o arhitectură gotică și ferestre uriașe în diferite stiluri. Înăuntru există și o cameră secretă, folosită în trecut de Împăratul Imperiului Roman și care se deschide doar cu 7 chei din aur.

Și dacă până acum acestea nu te-au convins, probabil că o vor face pozele de mai jos!

500px.com/tomasmegis
500px.com/tomasmegis
500px.com/miguelvirkkunen
500px.com/miguelvirkkunen

o-PRAGUE-900

o-PRAGUE-900 (1)

500px.com/kiwiwoe
500px.com/kiwiwoe
500px.com/DragosGrigore
500px.com/DragosGrigore

o-168805250-900

o-PRAGUE-900 (3)

o-PRAGUE-900 (4)

o-PRAGUE-900 (5)
Sursa: Huffington Post

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here