Se întâmplă și în țările civilizate: o turistă a fost amendată cu 600 de EURO pentru că și-a aruncat țigara pe plajă

0
61

O turistă de origine daneză care se afla în concediu în Italia, a fost amendată de poliția locală, fiind surprinsă în timp ce și-a aruncat chiștocul de la țigară pe plajă.

beach-_smoker

Iată că șe poate întâmpla și la case mai mari. De această dată, o turistă de naționalitate daneză aflată în concediu pe o plajă din Sardinia, Italia a fost surprinsă de către poliția italiană chiar în momentul în care și-a aruncat țigara pe care tocmai o fumase pe plajă pe nisip. În loc să o arunce în spatiile special amenajate pentru acest lucru, ea a considerat că un capăt de tigară aruncat pe jos, nu face rău nimanui.

Fiind surprinsă de polițist, ea a ăncercat inițial să nege acest lucru, însă până la urmă și-a recunoscut vina, acest lucru nescutind-o de plata amenzii care i-a fost aplicată. Și aceasta nu este deloc mică, fiind vorba de 600 de Euro! Adică cât un concediu!

După cum se știe o tigară aruncată pe jos are nevoie de 200 de ani pentru a se descompune.

Din luna august, autorităţile de la Alghero fac numeroase controale pe plaje, astfel încât turiştii neglijenţi riscă să fie amendaţi dacă fac mizerie.

În Sicilia, autorităţile au început să dea amenzi în valoare de 500 de euro turiştilor care încearcă să fure bucăţi din faimoasa stâncă Scala dei Turchi – Scara turcilor -, după ce au constatat că străinii fură rocile, de un alb strălucitor, din această stâncă.

Sicilia nu este singurul loc din Italia în care turiştii au un astfel de comportament. La Roma, un turist canadian a fost prins la începutul anului cu un fragment din Colosseum în rucsac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here