Celebrele „lacăte ale iubirii” s-ar putea să dispară și să fie înlocuite cu „selfie”-uri

0
71

Cele mai cunoscute dovezi de iubire pe care tinerii și nu numai ei și le oferă, sunt legate de celebrele lacăte care sunt prinse de balustradele podurilor din Paris, orașul iubirii.

PARIS-BRIDGE-L_3002127b

Municipalitatea pariziană a lansat o campanie de presă prin care a cerut cuplurilor de îndrăgostiţi să înlocuiască lacătele fixate pe balustradele podurilor pariziene cu selfie-uri publicate pe internet.

„Ideea este de a propune cuplurilor alternativa selfie-urilor pentru lacăte, explicându-le că acestea din urmă sunt prea grele şi avariază podurile pariziene”, a explicat Primăria din Paris.

Autocolante au fost lipite pe podurile pariziene încă de luni, pentru a sugera îndrăgostiţilor să facă selfie-uri – fotografii de tip autoportret realizate cu telefoane mobile – şi să le publice pe un site special (lovewithoutlocks.paris.fr) sau pe Twitter, cu hashtagul #lovewithoutlocks („iubire fără lacăte”).

„Este un prim element al unui plan de acţiune global”, a explicat Primăria din Paris. “Este o primă iniţiativă de comunicare pentru a explica faptul că lacătele nu sunt bune pentru patrimoniul parizian şi, în plus, ele nu reprezintă idealul pentru a simboliza iubirea”, potrivit primăriei.

Problema a apărut după ce o parte a grilajului de pe Pont des Arts s-a prăbușit sub povara greutătii lacătelor.

VkVq55R

„Lacătele iubirii”, pe care cuplurile de îndrăgostiţi le fixează de-a lungul balustradelor podurilor pariziene, pentru a-şi sigila uniunea, aruncând apoi cheia în Sena, şi-au făcut apariţia la Paris în 2008.

În ultimii ani, obiceiul de a agăța te miri unde aceste „lacăte ale iubirii” s-a răspândit în țări de pe mai toate continentele. În Italia, Ungaria, Rusia, China și țări ale Americii de Sud, instalații special amenajate sau diverse monumente slujesc drept suport lacătelor pe care cuplurile de amorezi sau tineri căsătoriți le agață – aruncând apoi cheia – drept mărturie a iubirii lor statornice.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here