Într-o grădină zoologică s-au născut tripleți de panda

0
51

La grădina zoologică din Safari Park Chimelong din Guangzhu s-au născut pe 29 iulie tripleți de panda.

enhanced-buzz-wide-4512-1407857134-15

Tripleții au fost concepuți pe cale naturală, părinții lor fiind Juxiao (12 ani) și Linlin (18 ani).

‘Este o minune. Au 15 zile și au trăit mai mult decât oricare alți tripleți’, a declarat AFP Dong Guixin, directorul parcului.

Mama lor, Juxiao, al cărei nume înseamnă ‘zâmbet de crizantemă’, provine de la Centrul chinez de protecție și cercetări asupra urșilor panda gigant din Wolong (Sichuan).

După naștere, puii au fost puși în incubator, fiind apoi duși înapoi la mamă pentru alăptare. Nu se cunoaște încă sexul micilor panda, așa încât vor fi botezați mai târziu.

Rata de mortalitate la naștere a puilor de panda este extrem de ridicată, iar reproducerea este dificilă în cadrul speciei, din cauza apetitului sexual foarte scăzut manifestat de urșii panda.

Prima naștere de tripleți panda a fost anunțată în 1999, când o femelă de 15 ani a născut puii după inseminare artificială.

Urșii panda au habitatul în munții din sud-vestul Chinei, unde au fost inventariate circa 1.600 de exemplare. Potrivit Fondului Mondial pentru Natură (WWF), al cărui animal emblematic este, ursul panda gigant este amenințat cu dispariția mai ales din cauza reducerii habitatului său. Se pare că, între 1974 și 1989, a pierdut jumătate din spațiul împădurit în care trăia.

Urșii panda gigant se hrănesc exclusiv cu bambus, cântăresc în jur de o sută de kilograme și măsoară 1,80 m. Particularitatea lor este că au șase degete.

Sursa: Agerpres

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here