S-a descoperit motivul care duce la apariţia cancerului ovarian

0
51

O mare descoperire a fost făcută la Lisabona de către un grup de specialişti în cadrul Institutul de Medicină Moleculară (IMM).

Ovarian-Cancer_Big

Această descoperire este foarte importantă în lupta cu unul dintre cele mai periculoase şi răspândite forme de cancer din lume şi anume cel ovarian.

Cancerul ovarian lucrează silenţios, fără dureri, iar atunci când doare îţi dai sema că ai ajuns mult prea târziu la medic.

Se pare că o axă compusă din celule, interleukina-17 și mici macrofage peritoneale sunt cele care contribuie la dezvoltarea tumorii ovariene.

Datorită cunoştinţelor pe care cercetătorii le-au dobândit recent cu privire la modul de apariţie a acestei tumori, cancerul va putea fi neutralizat sau cel puţin, impactul devastator va fi redus.

Bruno Silva-Santos, coordonatorul studiului declară că această cooperare celulară este cea care ajută la dezvoltarea cancerului ovarian.

Datorită acestei descoperiri este posibil ca pe viitor să se dezvolte diverse tratamente care să lupte împotriva necruţătoarei boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here