Marile companii precum Google şi Microsoft au ales să sprijine Facebook într-un litigiu privind viața privată a utilizatorilor

0
50
Marile corporaţii cooperează pentru a sprijini Facebook, după ce compania a fost obligată să dea procurorilor mesaje private, afilieri de grup, fotografii și alte informații pentru 381 conturi a căror deţinători erau suspecţi de fraudă.

img_53e607028214b


Recursul Facebook a primit sprijinul companiilor Microsoft, Google, LinkedIn, Twitter, Tumblr, Yelp, Kickstarter, Meetup, Pinterest, New York Civil Liberties Union și American Civil Liberties Union. Aproximativ 829 milioane de utilizatori trimit date la serverele sale în fiecare zi, astfel Facebook ajungând o țintă gigant pentru agenții de publicitate și entitățile guvernamentale, care sunt aparent dincolo de orice reproș.Guvernul ar trebui să fie cât mai transparent posibil și astfel să folosească cele mai înguste mijloacele disponibile atunci când caută informații despre cetățeni.


”Informațiile sensibile împărtășite pe site-urile de socializare, cum ar fi unde mergem, ce am vizitat, afilierile noastre politice, hobby-urile noastre și conversațiile noastre particulare, se datorează celui mai înalt nivel de protecție”, a spus Lieberman.

„Entități guvernamentale nu ar trebui să ceară nici cea mai mică parte din conversațiile noastre personale și sociale cu familia și prietenii.” a mai adăugat acesta.Birou Procurorul districtului Manhattan a acordat mandate care au permis accesarea tuturor datelor de pe conturile a 381 de utilizatori de Facebook, în iulie 2013.

Facebook a contestat mandatele în august 2013, dar cererile au fost respinse în septembrie 2013; Facebook nu a putut notifica utilizatorii, iar conturile au fost verificare datorită ordinului dat. Procurorul a spus că a luat măsuri pentru ca ordinul dat să fie ridicat după ce Facebook a început să conteste constituționalitatea întregii chestiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here