Cum te poţi răcori în zilele caniculare de vară

0
57

Pentru că urmează cea mai caldă perioadă din an îţi prezint câteva trucuri câte te ajută să te răcoreşti, asta pe lângă piscină, duş, haine din bumbac de culoare deschisă şi aer condiţionat.

canicula

Încearcă să mănânci mai condimentat ca de obicei, astfel organismul se vă răcori. Probabil te vei întreba ce treabă au condimentele cu răcorirea corpului.

Condimentele favorizează transpiraţia fără să crească temperatura corpului. Ştiu că nu sună foarte bine însă transpiraţia este cel mai bun răcoritor natural. De asemenea, mâncarea iute taie pofta de mâncare,accelerează arderea grăsimilor și reduce inflamațiile.

Dacă răcoreşti unele părţi ale corpului care se încălzesc mai tare precum:spatele gâtului, fruntea, tâmplele, încheietura mânii sau pliul antebrațului, organismul se va răcori mult mai repede.

De asemenea un foarte bun răcoritor este îngheţata, însă dacă nu vrei să acumulezi calorii şi vrei să ai o dietă sănătoasă poţi consuma: struguri, cubulețe de pepene galben sau roşu, fructe de pădure şi banane feliate care au stat o perioadă la congelator.

Încearcă să consumi zarzavaturile cu frunze verzi: spanacul, salată verde, varză, legumele care au un conţinut scăzut de amidon: fasolea verde şi galbenă, conopidă, broccoli, dovleceii, ciupercile, castraveţii, fructele proaspete de sezon, în special pepenele.

Iar ca şi băuturi preferabil în aceste zile este să consumaţi apă plată, apa minerală, ceaiul de sunătoare, de mentă şi ceaiul de hibiscus.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here