Beneficiile mierii de albine relatate de către Dr. Oz

0
52

Culoarea aurie şi gustul delicios ale mierii sunt inconfundabile, iar pe lângă multitudinea de nutrienţi şi vitamine mierea este cicatrizantă şi are rol antibacterian, și de asemenea să nu uităm nu trebuie să uităm rolul important pe care mierea o are în bucătăria noastră.

home_pic

Din păcate mierea este foarte uşor de falsificat, de aceea trebuie să fii atent atunci când o alegi pentru a fi una naturală. De asemenea, de reţinut, este că dacă o încălzeşti la temperaturi înalte, aceasta îşi pierde toate proprietăţile.

Iată câteva din beneficiile pe care o miere de calitate le aduce organismului nostru

1. Este excelentă pentru ten

Mierea este cel mai bun hidratant pentru piele ta, este bună împotriva apariţiei ridurilor, fiind des utilizată şi în produsele farmaceutice.

Poţi prepara un exfoliant amestecând miere cu mălai şi puţin ulei de măsline. Masează-ţi faţă cel puţin o dată pe saptămână cu acest amestec. Ulterior clătește-ţi faţă cu ceai de muşeţel.

2. Vindecă arsurile

În cazul în care ai o mică arsură, mierea o poate vindeca. Aplică miere pe arsură iar senzaţia usturătoare va dispărea, de asemenea mierea are un efect antiinflamator şi antibacterian ceea că va împiedica zona afectată să se infecteze.

3. Calmează tusea şi durerile în gât

Mierea calmează durerile gâtului şi tusea datorită agenţilor antibacterieni conţinuţi. De asemenea consistenţa mierii mai conferă un înveliş protector pentru gât, iar gustul dulce stimulează anumiţi centri nervoşi care calmează durerea.

4. Te ajută să te relaxezi

Dr. Oz susţine că miere de albine facilitează acţiunea triptofanului ceea ce aduce un efect benefic asupra sistemului nervos şi te ajută să dormi mai bine.

5. Vindecă rănile minore

Datorită particularităţii antibacteriene mierea de albine sterilizează zona şi va proteja rana, de asemenea are rol cicatrizant, astfel că rana se va vindeca frumos.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here