Atenţie! Urmează zile de caniculă cu temperaturi de până la 37 grade celsius

0
44

Miercuri, joi și vineri vor fi caniculare, se vor înregistra cele mai înalte temperaturi din această vară ajungând până la 37 de grade în zonele de câmpie şi podiş, de asemenea indicele de umezeală va fi mare, depăşind pragul critic de 80 unităţi.

www.mariusbuga.ro_images_canicula

„În zilele de miercuri şi joi (13 şi 14 august) valul de căldură se va intensifica treptat în toată ţara, iar vremea va fi călduroasă. În zonele de câmpie şi de podiş va fi caniculă, se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic”, declară cei de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Acest val de căldura va persista până la sfârşitul săptămânii. Preferabil este ca în această perioadă să stai mai mult la umbră şi astfel să eviți expunerea prelungită la soare mai ales între orele 11 şi 18. De asemenea, consumă cât mai multe lichide, fructe, evită pe cât posibil alcoolul şi produsele cu conținut ridicat de cofeină.

În această perioadă sunt recomandate duşurile fierbinţi, efectul va fi unul răcoritor ulterior şi hainele de bumbac sau in, cât mai lejere.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here