Iată câteva plante mult mai bune pentru sănătate decât produsele din farmacie

0
77

Plantele de leac au o reputaţie bine stabilită în popor. Cunoştinţele despre aceste plante sunt lăsate din tată în fiu. Unele dintre aceste plante sălbatice sunt extrem de importante şi merită cu siguranţă un loc în bucătăria noastră.

Iată câteva plante miraculoase aflate la îndemâna ta

Urzica

primavara-2011-0061

Rădăcinile şi frunzele acestei plante sunt bogate în fier, calciu şi vitaminele A şi K. Acestea este benefică pentru slăbiciunea intestinală, malnutriţia, diaree şi nenumărate afecţiuni ale pielii.

Păpădia

Dandelion(Taraxacum)

Această plantă conţine ce mai mult betacaroten, de asemenea sunt bogate în proteine minerale şi acizi graşi esenţiali. Din păpădie poţi consuma tot, de la rădăcină până la floare şi este excelentă în special pentru inimă, ficat, digestie şi rinichi. Preferabil să consumi păpădia nici prea tânără nici prea bătrâna, cea cu floarea galben aprins.

Trifoiul roşu

Trèfle des prés

Această plantă conţine izoflavoni, substanţe care acţionează ca şi hormonii feminini, în organism fiind recomandate în special în timpul menopauzei.
Însă dacă şti că ai risc de cancer la sân evită izoflavoinii.

Brusturele

brusturele

Această plantă conţine fitochimicale, şi astfel are proprietăţi antibacteriene, anti-inflamatorii şi antioxidante. Este recomandat în tratarea afecţiunii pielii, problemelor cardiace, artritei şi cancerului.

Iarbă grasă (porcina)

882

Frunzele de iarbă grasă conţin mai mulţi acizi graşi, omega-3 decât orice altă plantă comestibilă. Datorită acestei particularităţi această plantă îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi sistemului cardiovascular. De asemenea conţine de la 10 la de 20 de ori mai multă melatonină decât oricare alt fruct sau legumă excelent în combaterea cancerului.

Ciulinul laptelui (armurariu)

ciulinul-laptelui-armurariu

Este extrem de benefică pentru tratarea bolilor de ficat în special provocate de alcool sau de medicamente. Acesta este chiar şi antidot în cazul în care ai consumat ciuperci otrăvitoare dacă o consumi în primele 10 minute de la ingerarea ciupercilor.

Sursa: Viata Verde Viu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here