Rada Mihalcea, o cercetătoare clujeancă, premiată în SUA de Barack Obama

0
74

Rada Flavia Mihalcea, originară din Cluj, se află pe lista celor mai buni tineri cercetători din SUA și lucrează pentru giganți precum Google sau Microsoft.

download

Rada Flavia Mihalcea a absolvit, în anul 1997, Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. După ce a obţinut titlul ştiinţific de doctor în automatizări şi calculatoare, devine profesor asociat şi cercetător la University of North Texas, unde lucrează şi în prezent.

“Doamna Rada Flavia Mihalcea s-a făcut remarcată în lumea ştiinţifică din Statele Unite prin cercetări în domeniul procesării limbajului natural, al inteligenţei artificiale, al interacţiunii dintre om şi maşină, al regăsirii de informaţii, al învăţării automate aplicate. Tânăra cercetătoare clujeană a participat la dezvoltarea unor proiecte pentru giganţi precum companiile Google ori Microsoft. Rada Flavia Mihalcea a susţinut un masterat la Southern Methodist University din Dallas şi un doctorat în comunicare la prestigioasa Universitate din Oxfor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Cluj-Napoca.

În iunie 2009, Rada Flavia Mihalcea a fost premiată de preşedintele american, Barack Obama. Ea a fost inclusă pe lista celor mai buni 100 de tineri cercetători din Statele Unite ale Americii, lista fiind alcătuită de specialişti din nouă agenţii guvernamentale.

Rada Flavia Mihalcea a primit premiul din mîinile preşedintelui american, în cadrul unei fastuoase ceremonii organizate la Casa Albă.

Este doar unul din premiile cu care valoroasa cercetătoare a fost recompensată, printre acestea figurînd şi Premiul Grigore Moisil al Academiei Române, acordat pentru lucrări în „domeniul prelucrării limbajului natural în documente nestructurate”.

Primarul Clujului, Emil Boc, i-a conferit cercetătoarei Rada Flavia Mihalcea titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca” în cadrul unei ceremonii care a avut loc în incinta clădirii Casino din Parcul Central.

Sursa: Vocea Transilvaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here