Cutremurul din China a avut un efect devastator, 589 morţi şi peste 2000 de răniţi

0
101


Cutremurul produs duminică în provincia chineză Yunnan, într-o zonă muntoasă, a avut magnitudinea de 6,1. Bilanţul numărului de morţi este înfiorător, de asemenea şi imaginile rămase în urma acestui fenomen.

china_ghimpele_cutremur_79568700

Momentan au fost înregistrați 589 morţi şi 2.401 de răniţi. Pe lângă aceștia însă se mai înregistrează nouă persoane dispărute.

Majoritatea locuitorilor au rămas fără adăpost, 80.000 de case au fost distruse de cutremur, 230.000 de locuitori au fost evacuaţi de urgenţă, precizează ministrul chinez al Afacerilor Civile.

Încă în zonele afectate se fac eforturi pentru a găsi persoanele dispărute, însă acest lucru este dificil deoarece alunecările de teren şi torentele de noroi blochează căile de acces.

„Străzile seamănă cu un câmp de bătălie. (…) Nu am resimţit niciodată cutremure similare înainte. Tot ce pot să văd acum sunt nişte ruine”, precizează Ma Liya, o locuitoare din Ludian.

„Pereţii a numeroase clădiri s-au prăbuşit şi conductele de apă s-au spart. Electricitatea s-a oprit”, scrie pe reţeaua de socializare Weibo un utilizator care locuieşte în district.

În orăşelul Longtoushan, situat în apropierea zonei grav afectat de cutremur, s-au făcut explozii controlate pentru a debloca stâncile ce ameninţau să cadă.

Însă cu toate astea voluntarii care îşi doresc să ajute sunt împiedicaţi de autorităţi deoarece încă există riscul unor prăbuşiri de stânci.

gethumb.details

14073081049101df3b

61552134

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here