0 Shares 138 Views

O afacere de succes înfiinţată de o familie din Mehedinţi

Crina Iul 30, 2014
0 139

Cei mai mulţi dintre noi avem idei bune de afaceri pe care însă nu le punem în practică din diverse motive, cum ar fi lipsa banilor sau frică de eşec.

paine

Însă iată, că Ana şi Claudiu Fruntelată au reuşit cu ajutorul programului guvernamental care le-a oferit 70% din suma de 20.000 de euro investită să îşi deschidă propria lor brutărie, o brutărie care le aduce în jur de 100 clienţi pe zi.

Această brutărie are două vânzătoare şi doi brutari ca angajați. Oferă o mare diversitate de sortimente: pâine neagră, cu cartofi copţi, cu brânză, praz sau ardei roşu, biscuiţi şi produse de patiserie.

Brutăria Colţ de Pâine cum este numită, foloseşte pentru prepararea pâinii doar malai, făină, sare şi apă, iar pentru unele tipuri de pâine, care trebuie să crească mai repede, câte 2 grame de drojdie la un kilogram de aluat.

„Cuptorul nostru este unul cu vetre, care are o capacitate de circa 100 de pâini de 300g pentru un ciclu de coacere. Deci este încă supradimensionat producţiei noastre zilnice, care se limitează la aproximativ 100 de pâini, în funcţie de sortimentele pe care decidem să le producem cu o zi înainte. Încă suntem deficitari în promovarea brutăriei, fiind încă la început şi comercializând produsele doar prin magazinul propriu. Credem că dacă am putea vinde în jur de 300-400 de pâini pe zi, cheltuielile de funcţionare s-ar putea acoperi, dar se pare că încă mai durează această etapă“, declară antrenorul.

Preţul unei pâini este cuprins între 2 şi 5 lei în funcţie de sortiment.

Ideea unei brutării a venit în urmă cu aproximativ 10 ani, însă numai acum au avut curaj să o pună în practică: „Ideea de a face o brutărie a apărut mai demult, însă s-a fixat mai mult de când au apărut copiii şi am încercat să le dăm mâncare sănătoasă, iar cum pâinea era unul dintre alimentele preferate ale lor, timp de aproximativ un an am tot încercat să găsim pâine bună şi naturală. Motivul principal pentru care ne-am făcut curaj anul trecut să începem o astfel de afacere a fost că abia atunci am descoperit această schemă de minimis, determinaţi fiind şi de faptul că la compania pentru care încă lucrăm situaţia era destul de incertă“, a declarat Claudiu Fruntelată.

Sursa Ziarul Financiar

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category