0 Shares 282 Views

Greșeală de nepermis în CV-ul Ministrului Culturii, doamna Rozalia Biro

admin Iul 26, 2014
0 283

O greșeală de nepermis s-a strecurat în CV-ul viitorului ministru al Culturii din România, doamna Rozalia Biro, care trecuse la capitolul limbi străine cunoaşterea limbii române „la nivel superior”.

CV-ROZALIA-BIRO-LIMBA-ROMANA

Ulterior ea a revenit asupra greșelii, explicând că CV-ul i-a fost scris de către o altă persoană, și ea nu l-a corectat.

„A fost o greşeală. Aşa este când pe calculator nu-ţi scrii CV-ul cu mâna proprie, acel CV a fost corectat înainte ca presa să se sesizeze”, a spus Rozalia Biro.

„Limba mea maternă este limba maghiară, iar limba română este limba de cetăţean, limba statului în care trăiesc”, a spus Biro, care a fost propusă pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier.

În trecut, Rozalia Biro a fost victima unei farse radiofonice cauzate de cunoaşterea deficitară a limbii române. Întrebată de un realizator despre „copiii bipezi”, ea i-a confundat cu cerşetorii, spunând că „majoritatea bipezilor din Oradea provin din alte localităţi” şi că pe străzile din Oradea mai pot fi găsiţi doar „câţiva”, pentru că Poliţia Comunitară i-a ridicat pe ceilalţi. Mai mult, Rozalia Biro, care este mama a doi copii, a spus că nu are „niciun biped in familie”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category