Simţi mereu nevoia de a mânca? Iată ce recomandă nutriţioniştii

0
51

Cercetătorii spun că doar simplu gust al alimentelor îţi pot da senzaţia de foame.

umamiBUB
Gustul umami a fost descoperit de către un cercetător japonez şi este altul faţă de cele de bază: acru, sărat, dulce sau amar, dar la fel de important ca acestea.

Acest gust este cel care dă savoarea specifică cărnii, dar este întâlnit în multe alte alimente. Are proprietatea de a ne potoli foamea şi de a ne face să ne simţim mereu sătui.

Gustul este foarte cunoscut în bucătăria asiatică însă mai puţin în cea occidentală şi apare în momentul în care mâncăm ceva ce conţine anumite substanţe numite glutamaţi.

Aceste substanţe le găsim în mod natural în roşii, ketchup, parmezan, extract de drojdie, sos de soia şi sos de stridii. De asemenea, se găsesc şi în aditivi artificiali cum ar fi glutamatul monosodic (MSG) sau inozin-monofosfatul (IMP).

Cercetătorii de la University of Sussex au descoperit că glutamatul face mâncarea mai gustoasă şi mai saţioasă. Alte studii asemănătoare spun că MSG amplifică saţietatea dacă este consumat împreună cu proteine.

Cercetătorii recomandă consumul alimentelor cu gust umami puternic deoarece cantitatea de mâncare consumată ar fi mult mai mică.

Însă MSG a fost criticat de consumatori deoarece în urma consumării lui au apărut diverse simptome nu tocmai plăcute. Cercetătorii însă neagă acest fapt şi susţin că aşa ceva nu este posibil deoarece substanţa nu ajunge în creier ci doar în ficat şi este eliminată prin urină ulterior.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here