0 Shares 70 Views

O maşină cu care este imposibil să ai un accident este construită de către suedezi

Crina Iul 23, 2014
0 71

Cei de la Volvo evoluează din ce în ce mai mult, cel puţin în ceea ce priveşte siguranţa, pornind de la airbag până la sistemele de siguranţă existente astăzi, lucru pe care îl putem observa dacă luăm în calcul modelul XC90.

download

Această maşină este considerată cea mai sigură maşină în momentul actual. Însă cei de la Volvo nu se opresc aici, noul model va veni cu dotări extraordinare pentru protecţia celor aflaţi în maşină.

Totul începe cu scaune care reduc mult riscurile accidentelor la coloană. O altă invenţie este aceea că maşina se opreşte automat în intersecţie în momentul în care rişti un accident.

De asemenea, are un sistem care alertează oprirea bruscă, farurile din spate încep să lumineze puternic şi intermitent, astfel că cei din spatele tău vor sesiza şi vor putea opri la timp. În acelaşi timp centurile se tensionează.

De asemenea, puterea motorului maşinii este limitată şi frânează automat atunci când virajul este luat mult prea brusc iar maşina pierde aderentă.

În momentul în care maşina detectează pietoni, biciclişti sau animale şi are o viteză redusă aceasta se opreşte automat, indiferent dacă este noapte sau zi.

Pentru copiii mici aceasta vine dotată cu un scaun special în care acesta va fi în siguranţă.

Noul model va avea şi funcţia de recunoaştere a indicatoarelor, alertă când sunt maşini în unghiul mort, autoparcare şi autodeplasare în trafic bară la bară.

Lansarea va avea loc anul acesta, în toamnă la Paris.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category