Te simţi mereu obosit? Iată care ar putea să fie cauza!

0
46

Ţi s-a întâmplat să te trezeşti foarte greu dimineaţa, să ai perioade în care simţi că nu îţi mai poţi ţine capul ridicat?

oboseala

Dacă ai aceste simptome frecvent, chiar dacă somnul este unul suficient şi corespunzător este posibil să ai probleme de sănătate.

Iată care ar putea fi acestea:

Ești deshidratat

În cazul în care nu consumi suficientă apă, nivelul de energie este scăzut. Recomandat este să bei până la 8 pahare de apă zilnic şi să mergi la toaletă cel puţin o dată la 3 ore.

Ai lipsă de vitamina B12

Vitamina B12 este esenţială pentru producerea de globule roşii şi în acelaşi timp, menţine neuronii funcţionali. Când această vitamină scade se reduce de asemenea şi nivelul oxigenului din sânge, producând o stare de somnolenţă.

Ești stresat

Stresul ţine organismul în alertă şi astfel îţi va deregla somnul. Stresul nu este un factor pe care îl poţi controla, însă sunt diverse metode de autosugestie care pot ajuta la scăderea acestuia.

E posibil să ai probleme cu inima

Ar trebui să iei în considerare acest aspect dacă eşti obosit în mod repetat, dacă gafai la eforturi mici, dacă ai probleme de concentrare şi dureri în piept.

Nivel de fier necorespunzător

În cazul în care nivelul fierului este scăzut apare anemia, care îţi dă o stare de oboseală continuă. Însă dacă ai un nivel ridicat de fier apar ameţeli, stări de frig, subţierea părului şi a unghiilor.

Lipsa sportului

În cazul în care nu eşti o persoană prea activă şi în acelaşi timp eşti stresată nivelul de glucoză va scădea mult mai rapid. Este important să faci măcar 150 minute sport pe săptămână.

Prea mult sport

Dacă faci prea multă mişcare şi corpul tău este copleşit pot apărea semne de oboseală cronică.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here