O plimbare în roua dimineții oferă mari beneficii pentru sănătate

0
89

Natura este cea mai mare furnizoare de beneficii pentru sănătatea noastră. Roua este una dintre aceste resurse care pot vindeca numeroase boli precum: afecţiuni renale, obezitate, tulburări de circulaţie, astenie şi multe altele.

morning_dew

Dimineața la altitudini mari, atunci când temperatura este rece și este umiditate mare se formează rouă pe firicele se iarbă şi pe păpădii.

Procesul de condensare care formează roua este fascinant și frumos. Umiditatea atmosferică se condensează într-un ritm mai mare decât cea la care se poate evapora, rezultând astfel picăturile de apă delicate pe care le vedeți dimineaţa pe pajiștile montane.

Iată câteva efecte benefice pe care roua o aduce organismului nostru:

Hidroterapia
În conformitate cu Sebastian Kneipp (1821-1897), un preot german, mersul pe jos în rouă de dimineață este considerată o formă de hidroterapie.

Menţine tinereţea tenului
Spălarea feţei cu roua de dimineaţă poate fi făcut atât de către tineri cât şi de persoanele vârstnice şi are efecte de revitalizare.

Orientalii spun că revitalizează şi întăreşte organismul, și poate, de asemenea, ajuta la:

– îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar
– depăşirea tulburărilor nervoase
– depăşeşte stresul

Această apă nu conține minerale anorganice (sare), metal (mercur) și compuși (pesticide).

Testele efectuate pe şoareci de către unitatea de cercetare indică faptul că, consumul regulat de rouă poate duce la scăderea nivelului de colesterol, poate ajuta în subțierea sângelui, poate facilita digestia şi ajuta la pierderea în greutate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here