Valoare nutritivă a dovleacului este incredibil de mare

0
53

Dovleacul este incredibil de bogat în antioxidanți vitali și vitamine. Acestă legumă are puţine calorii însă este bogată în vitamina A, poli-fenolici antioxidanţi, leutin, xanthin și caroten.

download

Beneficiile dovlecului pentru sănătate

Este una dintre legumele care are foarte puţine calorii, 100 g de fructe oferă doar 26 de calorii și nu conține grăsimi sau colesterol; cu toate acestea, este bogat în fibre alimentare, antioxidanți, minerale și vitamine. Această legumă este recomandată de nutriţioniști pentru curele de slăbire.

Oferă un aport mare de Vitamina A care este un anti-oxidant necesar organismului pentru a menține integritatea membranelor mucoase și a pielii. De asemenea, este o vitamină esențială pentru vedere.

Este o sursă excelentă de compuși naturali flavonoizi poli-fenolici cum ar fi: beta caroten, cripto xantină, luteină și zea-xanthin. Carotenul se transformă în vitamina A în interiorul corpului.

Este o sursă importantă de vitamina B, cum ar fi folati, niacină, vitamina B-6 (piridoxina), tiamină şi acid pantotenic.

Dovleacul este o sursă bogată de minerale precum cupru, calciu, potasiu și fosfor.

Seminţele de dovleac într-adevăr sunt o sursă excelentă de fibre dietetice și acizi grași mono-nesaturați, care sunt buni pentru sănătatea inimii. De asemenea, semințele sunt surse de proteine, minerale și vitamine.

Aproape toate părțile dovleacului- fructe, frunze, flori și semințe, sunt comestibile.

Ca și sfaturi de servire vă putem sugera plăcinta de dovleac sau supa de dovleac.

Dovleacul poate fi folosit într-o varietate de reţete delicioase, la cuptor, tocăniță sau prăjit. În China, frunzele de dovleac sunt consumate ca verdeţuri fierte sau în supe.

În subcontinentul indian unde este popular ca „kaddu sau sitaphal”, este folosit la prepararea de „sabzee”, mâncăruri dulci, deserturi, supe şi curry. Fructul este utilizat în preparatele de plăcinte, clătite, ravioli şi multe altele.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here