Fetița care s-a născut fără nas

0
77

Părinții fetiței care s-a născut fără nas, îi sfătuiesc pe toți părinții care se confruntă cu probleme asemănătoare în familie, unde există copii născuți cu diverse malformații să nu se predea, și să continue să-i susțină.

Tessa Born With No Nose

După ce copilul lor drăguț și plin de viață s-a născut fără nas, Grainne și Nathan Evans, părinții fetiței s-au îngrozit când au citit sfaturile medicale ce recomandau avortul în cazul acestor malformații.

De aceea, cuplul irlandez a hotărât să publice povestea lor pentru a da speranță altor persoane care se confruntă cu probleme similare, relatează Belfast Telegraph.

Tessa s-a născut cu arhinia, o stare atât de rară încât doar 47 de cazuri au fost înregistrate în literatura medicală.

În plus, pe lângă acestă diformitate, Tessa are și probleme de vedere.

La vârsta de 11 săptămâni, ea a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-i restabili vederea la ochiul stâng, însă intervenția a eșuat. Totuși ea este capabilă de a vedea cu ochiul drept.

Totuși una dintre cele mai mari probleme cu care s-au confruntat părinții fetiței, au fost lipsa informațiilor cu privire la această boală rară.

La început, aceștia au citit un jurnal publicat de către un chirurg cu privire la copiii nascuti cu arhinia. Acesta a spus, „acești copii au abilități mentale și fizice sărace și cel mai bine este ca mama să pună capăt sarcinii”, a declarat Grainne pentru Belfast Telegraph.

Tessa este programată pentru o primă intervenție chirurgicală la Ormond Street Hospital din Londra, unde medicii îi vor implanta un nas.

În timp ce costurile sunt acoperite de asigurare, familia totuși a trebuit să suporte o parte din cheltuieli legate de costurile de călătorie exorbitante la Londra.

Familia a sustinut o campanie pentru strângerea de fonduri reușind să strângă aproximativ 1.000 de dolari.

Prin această campanie ei încearcă de asemenea să sensibilizeze și alte persoane, și să încerce să încurajeze publicarea unor cercetari mai amănunțite cu privire la această maladie.

„Pentru noi, ea este perfectă şi aşa, dar trebuie să facem astfel încât să aibă o viaţă cât mai normală”, a declarat mama fetiţei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here