0 Shares 130 Views

Efectele benefice pe care muzica le aduce în viaţa noastră

Crina Iul 14, 2014
0 131

Nu este doar un mit, muzica îţi poate schimba starea emoţionată în totalitate. În funcţie de ceea ce asculţi, muzica te poate face mai energic, mai melancolic, mai calm sau mai visător.

musiccc

Însă conform unor studii realizate de către psihologul Jeremy Dean, muzica nu se rezumă doar la atât, ea ne schimbă gândurile, corpurile şi modul în socializăm.

Îţi prezint câteva beneficii pe care muzica le aduce organismului nostru:

1.Îmbunătăţeşte abilităţile verbale
Unele cercetări din 2008 au demonstrat că cei care aveau pregătire muzicală, aveau abilităţi vizuale şi verbale mai bune în comparaţie cu cei care nu aveau nici un fel de pregătire muzicală. Deci, dacă înveţi să cânţi la un instrument îţi va aduce atât satisfacţii artistice cât şi beneficii din punct de vedere cognitiv şi vizual.

2.Te face mai fericit
În cadrul studiului realizat în 2013 de specialiştii din cadrul Universităţii Jyväskylä, cei care au ascultat muzica lui Aaron Copland şi în acelaşi timp au încercat să se simtă fericiţi si-au schimbat starea de spirit. Participanţii au devenit mai motivaţi şi plini de energie.

3.Tratează inima
Muzica elimină stresul şi anxietatea, astfel că inima este mai protejată. Un studiu realizat pe 1500 pacienţi a arătat că muzica reduce ritmul cardiac, anxietatea şi tensiunea arterială.

4.Îţi schimbă percepţia asupra semenilor
Muzica te poate face să vezi lumea diferit, te poate face să vezi altfel emoţiile de pe chipul oamenilor care te înconjoară. Un studiu realizat de către Nidhya Logeswaran de la Universitatea din Londra arată că transmitem starea de spirit celor din jur.

5.Muzica tristă alină
De cele mai multe ori o melodie ritmată şi veselă te face să te simţi mai bine în momente în care eşti pierdut sau trist, însă şi melodiile triste te pot ajuta. O melodie tristă este plăcută deoarece crează diverse emoţii amestecate, unele pozitive îmbinate cu altele negative. Percepem emoţiile negative însă nu le trăim atât de puternic.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category