0 Shares 56 Views

Ce modalitate inedită au ales edilii orașului pentru a înfrumuseța Craiova

admin Iul 14, 2014
0 57

Mai țineți minte când v-am povestit despre stația de tramvai amplasată în fața Operei din Iași, unde clienţii regiei de transport în comun locale sunt întâmpinaţi cu imaginea spectaculoasă a stației şi cu mesajul “Tramvaiul v-a adus la Opera Naţională Românâ Iaşi”?

196949maxim

O idee asemănătoare au avut și cei de la Primăria Craiova care au montat leagăne pentru copii intr-o stație de autobuz.

Ideea nu reprezintă o noutate pentru mulți, ea fiind preluată de peste ocean, unde în Montreal, Canada, au fost modificate stațiile de autobuz, oamenii putând să se relaxeze în timp ce așteptau autobuzul.

„Vom face și pentru adulți niște leagăne mai mari unde să te poți odihni, să te poți distra, până la urmă, sau să te destinzi și la vârste mai mari”, spune Radu Preda, directorul RAT Craiova.

Pe lângă aceste leagăne, primăria orașului a amenajat și un spațiu destinat fotografilor, iar pe unele blocuri de beton, artiștii și-au expus desenele.

Toate acestea vin în sprijinul susținerii candidaturii orașului Craiova pentru a fi desemnat Capitală Culturală Europeană în 2021.

„Ne gândim de fiecare dată la proiectul Craiova – Capitală Culturală. Indiferent ce facem, inclusiv această piață o vom dezvolta tot pentru acest proiect. Va fi un loc de promenadă și blocurile din această zonă vor fi revăruite”, spune primarul din Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Capitala Băniei este în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană – 2021, alături de Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Arad.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category