0 Shares 90 Views

AAM Panna – o băutură răcoritoare excelentă pentru vară

Crina Iul 10, 2014
0 91

AAM Panna este o băutură indiană renumită pentru proprietăţile sale rezistente la căldură. Este obținută din mango verde și este folosită ca o băutură gustoasă și sănătoasă.

Aam-ka-Panna

AAM Panna potolește setea și previne pierderea excesivă de clorură de sodiu și fier în timpul verii datorită transpirației excesive.

Această băutură este consumată în principal în partea de nord a Indiei și este considerată benefică în tratamentul tulburărilor gastrointestinale. Această băutură este, de asemenea, o sursă bună de vitamina B1 și B2, conține o cantitate suficientă de niacină și de vitamina C.

Iată cum poţi obţine această reţetă:

Ai nevoie de:
Mango verde crud – unu mare sau două mijlocii
Pulbere de chimen prăjit
Sare
Zahăr brun- în funcţie de preferinţe
Piper negru măcinat

Mod de preparare:

1. Fierbe fructul de mango până devine moale. Răceşte-l și scoate pulpa înlăturând sămânța și pielea. Pasează miezul până devine o pastă moale.

2. Adăugă zahăr în funcţie de preferinţe, apoi 3/4 de cană de apă. Adu acest amestec la fierbere și lasă-l să se răcească la temperatura camerei.

3. Adaugă 4 linguri din amestecul obţinut, 1/4 linguriţă praf de chimen prăjit, 1/4 linguriță de sare, puţin piper şi amestecă bine. Adaugă trei căni de apă rece şi continuă să amesteci pentru câteva secunde.

4. Toarnă amestecul într-un pahar înalt cu gheață pisată.

Dacă îți place, și ai de gând să-l prepari, spune-ne cum ți-a ieșit!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category