0 Shares 230 Views

Transfăgărăşanul – unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume

Crina Iul 09, 2014
0 231

Fiecare țară are astfel de autostrăzi și drumuri, care sunt cunoscute în întreaga lume și apar în filme sau seriale. Unele dintre ele sunt foarte interesante, altele sunt mult prea înfricoșătoare și chiar periculoase.

Transfagarasan9

Transfăgărăşanul se află din nou în topurile naţionale, de data asta fiind printre cele mai incitante drumuri din lume. Topul a fost realizat de către jurnaliştii de la Yahoo Travel. Acest lucru a mai fost sesizat şi de către echipa de la Top Gear, care au declarat ca Transfăgărăşanul este „cel mai frumos drum din lume”. Însă pe cât este de frumos pe atât este de periculos, jurnaliştii de la BBC declarând în urmă cu aproximativ două luni că Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai periculoase drumuri.

Transfăgărăşanul face parte din Drumul Național 7C (DN7C) și este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România, numit și „drumul din nori”, care leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania.

„Este dificil de pronunţat şi greu de parcurs cu maşina, dar este foarte distractiv. Fosta rută militară prin Transilvania cuprinde 89 de kilometri de curbe, ace de păr şi un drum pe lângă castelul Contelui Dracula, Cetatea Poenari”, declara jurnaliştii cu privire la Transfăgărăşan.

Pe primul loc în acest top se află un drum care face legătura între La Paz şi oraşul Coroico din Bolivia. Acesta este numit North Yungas, însă mai este cunoscut şi că „drumul morţii”. Pe locul doi se află șoseaua Transfăgărăşan iar pe locul trei se clasează şoseaua Khardung la Pass, din China. Aceasta atinge atitudinea de 5.350 de metri şi trece prin Munţii Himalaya.

Drumul morții, Bolivia

151

Șoseaua Khardung la Pass, China

DSC_2832

În acest top mai sunt incluse şi alte drumuri interesante precum: Yakutsk, din Rusia, Cairo-Cape Town, Autostrada James Dalton, din Alaska, Col de L’iseran, din Franţa, Trecătoarea Stelvio din Italia şi Nurburgring Nordschleife, din Germania.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category