Reacția emoționantă a unui elefant atunci când a fost eliberat din captivitate

0
74

Raju, un elefant din India a fost ţinut în captivitate timp de mai bine de 50 ani. Acesta a fost torturat şi rănit datorită lanţurilor în care era ţinut.

crying-elephant-raju-rescued-chained-50-years-1

De cele mai multe ori acesta se hrănea cu plastic şi hârtie din lipsa altor alimente. După atâţia ani de chin elefantul a lăcrimat când a fost eliberat de către Organizaţia caritabilă Wildlife SOS din Londra.

Organizaţia a trimis în ajutorul lui Raju un număr de 10 veterinari specialişti, care l-au eliberat pe elefantul chinuit de jumătate de secol.
La salvarea lui au mai participat: 20 de ofiţeri din departamentul forestier şi de 6 poliţişti din zona Uttar Pradesh unde era ţinut elefantul. “Raju şi-a petrecut 50 de ani din viaţă în lanţuri, 24 de ore pe zi, o faptă crudă şi îngrozitoare”, a spus Pooja Binepal, purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Caritabile Wildlife SOS.

Toţi aceşti oameni au avut ochii în lacrimi în momentul în care au văzut rănile acestuia, însă cel mai impresionant moment a fost acela în care au început să curgă lacrimi pe chipul elefantului. „Toţi aveam lacrimi în ochi atunci când ultimul lanţ a fost înlăturat şi Raju era în sfârşit liber”, a declarat unul dintre medicii veterinari care au asistat.

„A fost un moment incredibil de emoţionant pentru toţi cei implicaţi. Ştiam în inimile noastre că acesta realiza că este salvat. Elefanţii nu sunt numai nişte creaturi maiestuoase, ci şi nişte fiinţe foarte inteligente, s-a demonstrat că acestea au sentimente. Deci, ne putem doar imagina prin ce a trecut Raju timp de jumătate de secol. Până acum nu a ştiut cum este să trăieşti fără lanţuri, este un caz cu adevărat revoltător”, a povestit Poja Binepal.

“De astăzi, Raju este liber şi va învăţa ce înseamnă bunătatea şi nu va mai suferi vreodată. Cei care îl torturau i-au ucis mama sau au prins turma într-o capcană pentru a captura puii. Mamele plâng zile întregi după puii lor, este un lucru îngrozitor. După ce sunt capturaţi, puii sunt bătuţi până se supun stăpânilor lor, dar cazul lui Raju este cel mai grav de până acum. Credem că a trecut prin mâinile a aproximativ 27 de stăpâni până a fost salvat ”, a mai adăugat Binepal

Cu siguranţă nu este singurul astfel de caz de maltratare. Raju va începe o nouă viaţă alături de o familie adoptivă într-o Rezervaţie Naturală.

crying-elephant-raju-rescued-chained-50-years-2

crying-elephant-raju-rescued-chained-50-years-5

crying-elephant-raju-rescued-chained-50-years-7

crying-elephant-raju-rescued-chained-50-years-8

crying-elephant-raju-rescued-chained-50-years-3

crying-elephant-raju-rescued-chained-50-years-9

crying-elephant-raju-rescued-chained-50-years-6

crying-elephant-raju-rescued-chained-50-years-1

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here