0 Shares 60 Views

13 utilizări ale castraveților de care cu siguranță nu știai

Crina Iul 09, 2014
0 61

Castraveții sunt foarte ușor de crescut și de asemenea, poţi face un tratament extrem de bun cu ajutorul lor. Dar, știai că ei pot preveni mahmureala sau că poţi curăța chiuveta de bucătărie?

castrveti

Iată o listă de sfaturi și trucuri pe care le poţi face cu ajutorul Castraveților.

1. Castraveții conţin cele mai multe vitamine de care ai nevoie în fiecare zi. Doar un castravete conține vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

2. Ai o senzație de oboseală după-amiaza? Castraveții sunt o sursă bună de vitamine B şi carbohidraţi care te pun într-o dispoziţie bună şi îţi dau energie, energie care poate dura ore.

3. Nu îţi place că oglinda de la baie se abureşte mereu după duş? Freacă o felie de castravete pe oglindă, va dispărea ceata și va lasa în urmă un parfum liniștitor.

4. Ai larve și melci distrugători în grădină? Pune câteva felii de castravete într-un bol de aluminiu, o conservă, iar grădina ta va fi eliberată de dăunători întreg sezonul. Chimicalele din castravetele reacționează cu aluminiul şi vor elimina un miros nedetectabil pentru om, dar alungă dăunătorii.

5. Cauţi un mod rapid și ușor pentru a elimina celulita înainte de a merge afară sau la piscină? Încercă să freci o felie sau două de castravete de-a lungul zonei problematice pentru câteva minute pentru a reduce celulita.

6. Vrei să eviţi mahmureală şi durerile îngrozitoare de cap? Mănâncă câteva felii de castravete înainte de a merge la culcare și te vei trezi odihnit. Castraveți conţin suficient zahăr, vitamina B și electroliți pentru a reface substanţe nutritive esenţiale pierdute, necesare organismului, păstrând un echilibru total. Astfel se vor evita atât o mahmureală cât şi durerile de cap!

7. Ai mereu pofta de mâncare? Castraveții au fost folosiţi de secole pentru mese rapide, astfel încât, să contracareze foamea.

8. Ai o întâlnire importantă și îți dai seama că nu ai suficient timp pentru a-ţi lustrui pantofii? Freacă un castravete proaspăt tăiat pe pantofi şi îţi vor oferi o strălucire rapidă și durabilă, care nu numai că arată grozav, dar, de asemenea, respinge apa.

9. Ai o balama care scârțâie? Unge balamaua problematică cu o felie de castravete iar scârțâitul va dispărea.

10. Nu ai timp pentru masaj facial sau vizita la spa? Taie un întreg castravete și pune-l într-o oală iar în momentul în care fierbe apa, substanţele nutritive din castravete vor reacționa cu apa aflată în fierbere și va lăsa un abur care conferă un miros plăcut şi relaxant.

11. Ai terminat un prânz de afaceri și îţi dai seama că nu ai gumă sau bomboane mentolate? Ia o felie de castravete şi preseaz-o cu limba pe cerul gurii pentru 30 de secunde, astfel vei elimina respiraţia urât mirositoare.

12. Cauţi o modalitate naturală pentru a curăța robinetele, chiuvetele sau oțelul inoxidabil? Ia o felie de castravete şi freac-o pe toată suprafața pe care vrei să o cureţi, nu numai că va elimina petele ci va aduce înapoi strălucirea, însă nu va lăsa urme și nu vă va afecta mâinile.

13. Ai greşit în timp ce ai scris cu pixul? Ia partea exterioară a castravetelui și încet, utilizează-l pentru a șterge stiloul impregnat pe hârtie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category