0 Shares 104 Views

Iată de ce ar trebui să mănânci pepene verde zi cu zi

Crina Iul 02, 2014
0 105

Multe studii au sugerat că o creştere a consumului de pepene verde poate ajuta la reducerea riscului de obezitate și mortalitatea generală, diabet, şi boli de inimă.

Red-Star-F1-1024x731

Pepenele verde promovează, de asemenea, tenul şi părul sănătos, precum și creșterea nivelului de energie.

O cană de pepene verde cuburi conţine 43 calorii, 0 grame de grăsime, 2 grame de sodiu, 11 grame de carbohidrați și 1 gram de fibre.

O cană de pepene verde va furniza 17% din vitamina A, 21% din vitamina C, 2% din fier și 1% din necesarul de calciu pentru o zi. Pepenele verde conține, de asemenea, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, seleniu, colină, betaină și licopen.

În conformitate cu Consiliul Național de Promovare a pepenelui verde, acesta conține mai mult licopen decât orice alt fruct sau legumă.

Iată câteva dintre beneficiile aduse de consumul de pepene zilnic

Previne astmul. Riscurile de a dezvolta astm sunt mai mici la persoanele care consumă o cantitate mare din anumiți nutrienți. Una dintre aceste substanţe nutritive este vitamina C, găsită din abundenţă în pepene verde.

Tensiunea arteriala. Un studiu publicat de Jurnalul American de Hipertensiune a constatat că pepenele verde „a redus tensiuni arteriale la obezi de vârstă mijlocie, adulţi cu prehipertensiune sau hipertensiune arterială stadiul 1”. De asemenea, studiul a arătat că un consum de pepene verde îmbunătăţeşte funcţia arteriala.

Cancerul: Fiind o sursă excelentă de antioxidați, vitamina C, precum și altele, pepenele verde poate ajuta la combaterea şi formarea radicalilor liberi cunoscuti ca şi cauză principală pentru cancer.

Digestie și regularitate: Datorită conținutului său de apă și fibre, pepenele verde ajută la prevenirea constipației și promovează cu regularitate un tract digestiv sănătos.

Hidratarea: Fabricat din 92% apă și plin de electroliţi importanţi, pepenii verzi sunt o gustare necesară în timpul lunilor fierbinți de vară pentru a preveni deshidratarea.

Inflamaţia: Colina este un nutrient foarte important și versatil, care ajută: la somn, la mișcările musculare şi la memorare. Colina, de asemenea, ajută la menținerea structurii membranelor celulare, ajută la transmiterea impulsurilor nervoase și la absorbția de grăsimi.

Dureri musculare: pepenele verde și sucul provenit de la aceștia s-a dovedit că reduc durerile musculare.

Pielea: Pepenele verde este fantastic pentru pielea ta, deoarece conține vitamina A, un nutrient necesar pentru producţia de sebum. Vitamina A este, de asemenea, necesar pentru creșterea tuturor țesuturilor corpului, inclusiv pielea și părul.

You may be interested

Unchiul copilul umilit de Moş Nicolae sare în apărarea mamei. “Moşul vine cu daruri şi cu bota”
Incredibil
0 shares1 views

Unchiul copilul umilit de Moş Nicolae sare în apărarea mamei. “Moşul vine cu daruri şi cu bota”

Aurora - Dec 30, 2017

Un filmuleţ care a circulat zilele trecute pe internet în care un bărbat deghizat în Moş Nicolae ameninţă şi umileşte un băieţel în…

Un nou fel de a-ţi modela sprâncenele cucereşte internetul și promite să te aducă în centrul atenţiei de Sărbători
Lifestyle
0 shares3 views

Un nou fel de a-ţi modela sprâncenele cucereşte internetul și promite să te aducă în centrul atenţiei de Sărbători

Aurora - Dec 30, 2017

După moda „sprâncenelor ondulate” o altă tendinţă cel puţin la fel de bizară, dar măcar în acord cu sărbătorile tinde să cucerească internetul.…

Era hărțuit la şcoală, dar a demonstrat că este un învingător. Celebrităţi precum Katy Perry, Snoop Dogg sau Chris Evans îi stau alături
Emotional
0 shares1 views

Era hărțuit la şcoală, dar a demonstrat că este un învingător. Celebrităţi precum Katy Perry, Snoop Dogg sau Chris Evans îi stau alături

Aurora - Dec 30, 2017

Săptămâna trecută un filmuleţ cu un băietele din Keaton Jones un băieţel din Knoxville devenea viral. Băiatul era hărțuit la şcoală de către…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category