Cel mai frumos copil german în vremurile lui Hitler, a fost desemnat un evreu

0
72

Al doilea război mondial, a adus pe scena lumii un personaj care este pe buzele tuturor, și care se identifică cu acele vremuri tulburi ale istoriei.

copil_arian_34493800

Este vorba despre Adolf Hitler, o personalitate negativă în istoria lumii, despre care unii vorbesc cu respect, alţii rămân muţi de uimire întrebându-se cum a fost posibil aşa ceva.
Cert este faptul că Adolf Hitler, a rămas în mintea tuturor ca acea persoană care a comis unele dintre cele mai groaznice atrocităti de care ființă umană este în stare.

Marea lui dorință era aceea de a crea o rasă pură- rasa ariană.

Deşi conceptul de rasă ariană pură nu este o invenţie a lui Hitler, ea fiind preluată de la diverse curente naţionaliste extremiste, totuşi Hiler, în momentul în care a avut posibilitatea a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a imprima în gândurile cetăţenilor germani faptul că ei sunt superiori altor naţiuni şi că toţi ceilalţi le sunt duşmani şi nu merită milă.

În 1935 în dorința naziștilor de a promova rasa pură, a fost organizat un concurs de fotografii, cu portrete de copii, pentru a fi desemnat „Cel mai frumos bebeluș arian”.

Întâmplarea a făcut ca un fotograf cunoscut din Berlin, să înscrie la acest concurs fotografia unui bebeluș evreu, copilul unei familii de muzicieni din Letonia, Jacob şi Pauline Levinson, care s-au mutat în 1928 în Germania.

În momentul în care fetița celor doi muzicieni a fost desemnată câștigătoarea concursului, fotografia acesteia apărnd pe coperta revistei Sonne ins Hause, părinții fetei s-au speriat foarte tare, și au luat legătura cu fotograful, dezvăluindu-i acestuia adevărata origine a fetei. Fotograful a marturisit atunci că el știa acest lucru, dar prin acest concurs, și mai ales prin faptul că o persoana de această etnie a câstigat concursul, nu a vrut să demonstreze decât cât de ridicoli sunt naziştii.

Însă lucrul cu adevărat surprinzător a fost faptul că fotografia desemnată câstigătoare a fost aleasă de însuşi Joseph Goebbels, ministrul nazist pentru Propagandă.

Hessy Taft Levinson, acesta fiind numele ei, a prezentat de curând imaginea sa de la vârsta de şase luni la Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Israel.

Sursa Istorie și Cultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here