Beneficiile şi proprietăţile preparatelor de mielărea

0
113

Aceasta este folosită în special pentru nevoi terapeutice. Pentru aceste nevoi se recoltează fructele şi frunzele, din care se prepară infuzie, mixtură şi un extract de mielărea.

VITEX AGNUS CASTUS

Poate o cunoaşteţi după denumirile populare ale acesteia: mielărea, fructul castităţii, scai de tufă mare sau lemnul lui Avram.

Arbustul este originar din Asia, în România a fost cultivat doar ca plantă decorativă. Înălţimea plantei poate ajunge chiar şi la patru metri. Mirosul florilor violete ale plantei este unul plăcut.

Această plantă conţine vitexina, vitexinina şi alte substanţe cum ar fi: steroli, uleiuri volatile, esenţiale, oxizi monoterpenici, glicozizi iridoizi, monoterpene, alcooli monoterpenici, substanţe flavonoide.

Mielăreaua este o plantă cu o acţiune tonică, oftalmică, sedativă, stomahică, afrodisiacă asupra femeilor şi anafrodiziacă asupra bărbaţilor. Acesta este foarte util, de asemenea, în reglarea ciclurilor menstruale. Mai putem spune despre ea că susţine secreţia de progesteron.

Cum spuneam la începutul articolului mielăreaua este foarte bună pentru nevoile terapeutice. Aceasta mai este denumită şi planta femeilor deoarece reglează ciclul menstrual şi uşurează simptomele specifice sindromului premenstrual şi ale menopauzei. Poate fi utilizat şi în stimularea laptelui în cazul proaspetelor mămici.

Efectele benefice nu se termină aici, ea putând fi folosită şi pentru tratamentul hiperplaziei benigne a prostatei şi nu în ultimul rand pentru a creşte cantitatea de urină.

Mielăreaua are efecte excepţionale în oboseală oculară, în prevenirea muşcăturilor de insecte şi pentru atenuarea durerilor musculare, asta dacă este folosită sub forma de ulei sau extract.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here