De ce sunt nocive țigările?

0
54

Toată lumea ştie că ţigările provoacă dependenţă şi nu sunt bune pentru sănătate. Oare v-aţi pus întrebarea ce substanţe conţin acestea cu exceptia tutunul?

articol-18mai

Există mai mult de 4000 de ingrediente într-o ţigaretă. De fapt aceleaşi substanţe care se întâlnesc în jurul unei fabrici toxice se întâlnesc şi în ţigări. Aditivii comuni includ: vin, cafeina, ceara de albine şi ciocolata. În timp ce aceste ingrediente sunt bune în mâncare, în ţigarete sunt extrem de periculoase.

Iată câteva ingrediente dăunătoare găsite în ţigări:

Acetona, utilizată în ştergerea ojei de pe unghii şi amoniacul, care este un bun detergent de uz casnic.

Arsenicul (folosit în otrăvuri pentru şobolani), extractul de rădăcină de agelică (principală cauză a instalării cancerului la animale), benzenul (utilizat în producţia coloranţilor şi a cauciucului), butanul (gaz), DDT-ul (un insecticid interzis), Cadmiul (folosit la baterii), sunt alte “ingrediente” din tigari.

Lista nu se termină aici fiind completată de cianură(otravă mortală), de plumb care devine otrăvitor în cantităţi mai mari, de hidrazină (combustibil pentru rachete), methoprene (un insecticid), formaldehida (folosit pentru a păstra exemplare moarte) naftalen un ingredient din naftalină şi nu în ultimul rând nicotina de care am auzit cu toţii, utilizată pe post de otrava în uciderea gândacilor.

Astea sunt doar câteva din multele substanţe nocive pentru organism pe care o ţigară le conţine. În plus lucrurile se complică deoarece prin ardere chimicalelor formează la rândul lor alte chimicale care au şi ele efecte nocive pentru organism.

Alegerea vă aparține!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here