7 convingeri ale oamenilor fericiţi

0
82

Modul în care o persoană vede problemele, convingerile unei persoane cu privire la persoana lui şi la modul în care este privit de ceilalţi poate influenţa în mod critic nivelul lui de fericire.

happy

Aceste convingeri sunt ceea ce permite unor oameni să rămână calmi şi pozitivi chiar şi în acele momente când viaţa iţi oferă nişte circumstanţe destul de mizerabile. Dar, aceste convingeri au de asemenea, puterea de a face o persoană să se simtă ca şi cum lumea lui se prăbuşeşte în cazul în care un străin spune ceva urât despre el.

O persoană fericită simte uneori frustrare, durere şi disconfort dar în acelaşi timp este capabil de a ridica din umeri şi de a merge mai departe cu capul sus.

Acestea sunt convingerile comune ale oamenilor fericiţi:

1. Nu există „ar trebui „

Oamenii fericiţi cred că atunci când vine vorba de diverse situaţii şi comportamente, nu există termenul „ar trebui „. Automat ei acceptă, iau atitudine şi nu trăiesc cu ideea că trebuie să faca sau să spuna ceva, ci acţionează fără a avea ulterior regrete.

Oamenii fericiţi nu investesc energie în lupta cu ceea ce ” ar trebui ” sau ” nu ar trebui ” să se fi întâmplat.

2. Totul este o nuanţă de gri şi asta e un lucru bun

Oamenii fericiţi acceptă că lumea nu este toata în „alb sau negru”. Ei pot face faţă la faptul că au atât puncte tari cât şi puncte slabe, ei acceptă că o persoană poate fi nepoliticoasă sau are o judecată slabă, şi totuşi nu sunt egoişticu privire la asta. Ei ştiu cu adevărat că dacă se întâmplă ceva groaznic asta nu înseamnă că şi viaţa lor este una tragică.

3. Toate lucrurile relevante sunt bazate pe fapte, nu pe judecăţi sau ipoteze

Oamenii fericiţi se văd pe ei, văd lumea şi persoanele străine într-un mod realistic. Ei niciodată nu îşi spun în sine „eu sunt un idiot” ci au încredere în ei şi folosesc asta într-un mod constructiv, pentru a deveni mai buni.

4. Nu totul se învârte în jurul meu şi asta este bine

Oamenii acceptă realitatea aşa cum e şi nu se critică pentru tot felul de situaţii inutile. Merg pe principiul „Nu sunt cel mai bun sau cel mai frumos din lume, dar sunt în regulă cu asta” sau „Nu toată lumea mă place dar nu este o problemă”.

5. Acceptă că lucrurile sunt ceea ce sunt chiar şi atunci când este dureros

Oamenii care în general sunt fericiţi pot accepta că,unii dintre noi sunt uneori iraţionali şi dăunători, că obstacolele şi tragediile au avut loc şi nu există nici o modalitate de a le anula şi că ei vor trece prin perioade dureroase în viitor. Dar sunt conştienţi de faptul că acestea nu pot fi decât constructive pentru ei si că pot învăţa multe din astfel de situaţii.

6. Chiar dacă întalnesclucruri dureroase ei nu sunt complet lipsiţi de putere

Oamenii fericiţi se uită la lume şi la diferite situaţi cu multă responsabilitate şi cu un sentiment de putere.Ei ştiu ca sunt responsabili de a face ceva cu viaţa lor şi în plus se simt capabili să facă ceea ce îşi doresc cu adevarat. O persoană curajoasă se concentrează pe greşelile comise, îşi asumă responsabilitatea şi încearcă să găsească soluţii pentru ca această greşeală să nu mai apară în viitor, dar nu își aduc critici dure asupra propriei persoane.

7. Savurează fiecare moment

Oamenii fericiţi nu îşi pun fericirea pe baza unor vise neîmplinite. Ei preţuiesc fiecare clipă a prezentului, consideră că dacă te gândeşti la „ce bine ar fi dacă…, atunci aş fi fericit”, sunt doar distrageri de la ceea ce viaţa îţi oferă bunzi de zi.

În concluzie a fi fericit înseamnă a fi hotărât, responsabil, critic cu tine dar nu într-un mod dăunător, ci unul constructiv prin care să îţi îndrepţi sau cel puţin că nu repeţi greşelile făcute în trecut.

Înseamnă a fi conştient că nu totul e perfect şi să accepţi asta, înseamnă a fi puternic, a învăţa din greşeli şi nu în ultimul rând să trăieşti clipă, să nu laşi neobservate lucrurile frumoase ce se întâmplă în viaţa ta doar pentru că tu eşti prea ocupat să visezi la mai mult decât ceea ce ai în momentul de faţă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here