Cum poți transforma 26$ în 500 de milioane de dolari

0
93

Povestea lui Cristian Gheorghe este o poveste care ar putea fi o lecţie de viaţă pentru fiecare dintre noi. Este o persoană ambiţioasă demnă de apreciat care a muncit din greu să ajungă la nivelul la care se află în momentul actual.

christian-gheorghe

Mulţi dintre noi ne propunem să facem multe lucruri dar nu le finalizăm datorită unor bariere cum ar fi: lipsa banilor, lipsa sprijinului sau frică de eşec. Dar domnul Cristian a început la drum într-o ţară complet străină cu doar 26 dolari în buzunar, şi a reuşit. Uşor nu a fost, a dormit mult timp în camere ieftine de hotel şi a muncit din greu.

Cum vi se pare asta? Acest om ne demonstrează că se poate face treabă extraordinară cu resurse minime, însoţite de multă voinţă şi dedicare.

El a plecat în SUA în perioada comunistă din România, în anul 1990 fără a cunoaşte limba engleză.

În România acesta se ocupa cu vânzarea de înregistrări muzicale. Cu banii strânşi acesta a cumpărat un PC Comodore 64 achitând pe el contravaloarea unui salariu pe un an de zile. Pe acesta a învăţat, singur, să scrie coduri software pentru jocuri de calculator. Ulterior a obţinut o diplomă de masterat în inginerie mecanică şi ştiinţa calculatoarelor. Nefiind recunoscută şi acceptată în România acesta a luat hotărârea să plece în SUA. Acolo s-a angajat ca şofer de limuzină, unde, într-o cursă l-a întâlnit pe Andrew Saxe, care după ce a aflat de interesul lui pentru calculatoare l-a angajat la compania lui de consultanţă software, construind astfel o companie împreună.

Cristian Gheorghe a ajuns CEO la Experian. Următoarea companie fondată este un alt „startup”, TIAN, pe care au unit-o cu altă firmă numită OutlookSoft.

Compania SAP, s-a arătat interesată şi a cumpărat OutlookSoft, o companie care colecta date.

În anul 2007 a vândut cele trei companii de pe urma cărora a obţinut jumătate de miliard. În prezent lucrează la cea de-a patra afacere „startup”, cum o numesc americanii.

Aşa a luat naştere compania Tidemark. Aceasta face analize de afaceri cu date mari, dar este proiectată pentru era modernă în care trăim, adică funcţionează pe tabletă şi se poate salva în spaţiu virtual. Dar mai important este faptul că ajută firmele fără ca acestea să mai apeleze la departamentele lor de IT, realizând diferite rapoarte.

Tot ce trebuie să faci e să pui o întrebare, orice fel de întrebare referitoare la desfăşurarea afacerilor. Fie că este vorba de întrebări referitoare la unele pronosticuri despre încasări viitoare, sau de angajare personal. La aceste întrebări răspunsul vine sub forma de grafice cu numele oamenilor din companie care ar putea ajuta la un anumit proiect. Asta este ca şi cum Google s-a amestecat cu Alpha şi Wolfram.

Este ceva nou, şi deja atrage atenţia asupra lui. Veniturile cresc cu 300% de la an la an. În prezent are în jur de 45 clienţi iar castigurile se ridica la 80 milioane de dolari.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here