Tort panna cotta ciocolată

0
87

Ingrediente pentru o tavă de tort de 24 cm.

Pentru aluat:

– 250 gr făină

– 1 ou

– 60 gr zahăr

– 130 gr unt

– un vârf de cuţit de sare

– un vârf de cuţit de praf de copt

Pentru umplutură:

– 1000 ml frişcă lichidă

– 60 gr parf de cacao

– 150 gr zahăr

– 20 gr gelatină

– zahăr vanilat

Deasupra: ciocolată răzuită

pannacottacuciocolat

Pe partea laterală a tortului:

– 1-2 linguri gem de caise

– 50 gr de fulgi de orez, sau fulgi de migdale

1. Amestecăm ingredientele pentru aluat, îl frământăm şi îl punem la frigider timp de 30 de minute, pe urmă îl întindem pe o suprafaţă presărată cu făină.

2. Aluatul îl aşezăm în tava de copt, căptuşită cu hârtie de copt, în aşa fel să ajungă şi pe partea laterală a tavei. Cu o furculiţă facem găuri în aluat şi îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute.

3. Când s-a recit aluatul, îndepărtăm cu grijă partea laterală a formei de copt, îl aşezăm pe o tavă de tort sau farfurie şi punem înapoi inelul de la tavă.

4. Gelatina o punem la înmuiat în apă rece. Aproximativ 200 ml de frişcă lichidă o amestecăm cu pudra de cacao, zahărul şi vanilia. Amestecul îl turnăm cu grijă în restul de frişcă lichidă şi îl punem la fiert.

5. Pe urmă luăm de pe foc şi amestecăm cu gelatina înmuiată.

6. Compoziţia o turnăm în aluatul răcit şi o punem la frigider timp de 2-3 ore.

7. Scoatem inelul de la tavă, îl ungem subţire cu gem de caise şi acoperim cu fulgi de orez sau migdale.

8. Deasupra răzuim ciocolată.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here