Strada Sforii din Brașov a una dintre cele mai înguste străzi de pe Pământ

0
156

Siteul huffingtonpost.com, a realizat un top al celor mai înguste străzi din lume, în acest clasament regăsindu-se și o celebră stradă din România.

Strada Sforii, Brașov, România

strada-sforii-brasov

Strada Sforii este localizată în municipiul Brașov, între străzile Cerbului și Poarta Schei.Existența ei este atestată în documentele din secolul XVII ca un simplu coridor pentru a ajuta munca pompierilor. Lățimea Străzii Sforii variază între 1,11 și 1,35 m , ceea ce îi conferă titlul de cea mai îngustă stradă din orașul Brașov.Strada Sforii cu o lungime de 83 de metri, reflectă tendințele de urbanizarea a Brașovului medieval.

Spreuerhofstrasse

Spreuerhofstraße in Reutlingen

Această este oficial cea mai îngustă stradă din lume. Poțiunea cea mai îngustă a acestei străzi măsoară 31 de centimetri, iar cea mai lată- 50 de centimetri. Străduța devine din ce în ce mai îngustă și datorită faptului că unul dintre pereții care mărginesc străduța a început să se încline.

Cea mai îngustă alee din Italia

o-RIPATRANSONE-570

Se găsește în orașul Italian Ripatransone, și nu are nu nume propiu-zis.Strada apare că un pasaj pietruit a cărui lățime nu depășește 35 de centimetri.

Strada Parlamentului din Exeter, Anglia

o-PARLIAMENT-STREET-EXETER-facebook

Și Anglia se poate mândri cu o stradă îngustă de doar 63 de centimetri, și o lungime de 50 de metri.

Fan Tan Alley, Victoria, Canada

fan-tan-alley

Este considerată cea mai îngustă stradă din Canada, măsurând în punctual cel mai îngust doar 90 de centimetri. Este o stradă care a devenit celebră în ultima vreme, fiind considerată o atracție turistică, pe această stradă găsindu-se cafenele, galerii de artă și chiar apartamente.

Tunelul Guoliang în Henan, China

155848cvyi6j3y3z3529os

Magnifica rută prin tunel, din munții Taihang, a fost construită de 13 săteni de-ai locului, conduși de liderul lor, Shen Mingxin, și le-a luat aproximativ cinci ani pentru a finaliza lucrările.

Tunelul a fost dechis traficului la data de 1 mai 1977. Lung de 1.200 de metri, tunelul localizat în provincia chineză Henan, are o înălțime de cinci metri și o lățime de patru. Guoliang este o anexă pe listă celor mai periculoase și complicate drumuri rutiere. Catalogat drept traseul care nu tolerează nicio greșeală, majoritatea accidentelor din tunel se datorează neglijenței călătorilor. Totuși, reprezintă o rută extrem de fascinantă și este o destinație-cheie pe toate itinerariile turistice chineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here