0 Shares 124 Views

Rețeta zilei – Tort zebră

admin Mar 21, 2014
0 125

Ingrediente:

– 600 gr brânză de vacă

– 400 ml smântână groasă

– 150 gr zahăr

– 4 ouă

– 150 ml ulei

– 150 gr mac nemăcinat

– coaja rasă şi zeama de la o lămâie

zebra

Brânza de vacă se omogenizează bine cu zahărul, cu mixerul sau într-un blender.

Pe urmă adaugăm uleiul, ouăle, coaja şi zeama de lămâie şi amestecăm până se omogenizează. Amestecul se împarte în două.

Într-o parte se adaugă şi macul. Tapetăm o tavă cu diametrul de 24 cm cu hârtie de copt.

În mijloc punem un polonic de aluat simplu, pe urmă un polonic de aluat cu mac şi repetem până se termina aluatul.

În timp ce repetem procedura cu aluatul, straturile se suprapun frumos, astfel obţinem forma de zebră.

Coacem 50-55 de minute într-un cuptor preîncălzit la 160 de grade. Lăsăm să se răcească, apoi servim.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category