0 Shares 70 Views

Prăjiturică cu banane şi ciocolată

admin Mar 20, 2014
0 71

Este un desert uşor de pregătit şi o să vă placă la nebunie.

1

Ingrediente pentru o tavă de 18×24 cm

– 1255 gr unt

– 120 gr zahăr

– 2 banane pisate cu furculiţă

– 2 ouă

– 180 gr făină

– ½ linguriţă praf de copt

– 90 gr ciocolată neagră

Deasupra:

– 80 gr ciocolată

– 1 linguriţă ulei

Ungem tava de copt cu unt şi preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Răzuim sau mărunţim ciocolata. Bananele pisate cu furculiţa le amestecăm bine cu untul topit, zahărul, şi ouăle, apoi adăugăm făina, praful de copt şi ciocolata rasă. Amestecăm până se omogenizează bine.

Turnăm amestecul în tavă şi întindem uniform. Coacem timp de 20 de minute.

Preparăm glazura de ciocolata, topim ciocolata la foc mic, apoi adăugăm uleiul şi amestecăm bine, astfem obţinem o glazură lucioasă.

Când prăjitura s-a răcit turnăm glazura de ciocolată şi îl punem la frigider pentru 2-3 ore.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category