0 Shares 96 Views

Prăjitură cu mere şi spumă

admin Mar 16, 2014
0 97

Ingrediente pentru o tavă de 24X36 cm

Pentru aluat:

–      250 gr făină

–      100 gr zahăr

–      125 gr unt

–      1 ou

–      ½ pachet praf de copt

–      un vârf de cuţit de sare

–      coaja rasă de la o lămâie

–      smântână

Pentru umplutură:

–      1000 gr mere

–      1 pachet budincă de vanilie

–      5 linguri de zahăr

–      scorţişoară

Pentru spumă:

–      4 albuşuri de ou

–      220 gr zahăr

DSCF1652

1.   Prima dată pregătim umplutura. Curăţăm merele şi le taiem felii, apoi le amestecăm cu zahărul, scorţişoara, praful de pudincă şi le punem deoparte.

2.   Ingredientele pentru aluat le amestecăm cu smântână; îl frământăm şi pe urmă îl întindem şi îl punem într-o tavă unsă cu unt.

3.   Strecurăm sucul de pe mere şi îl punem peste aluat, apăsăm uşor cu mâna.

4.   Îl coacem 40 de minute la cuptorul preîncălzit la 200 grade.

5.   Între timp batem spumă albuşurile cu zahărul şi o punem într-un recipient pentru decorat.

6.   Daca s-a copt prăjitura o decorăm cu spumă şi o punem înapoi la cuptor pentru 5-10 minute.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category