0 Shares 216 Views

Rețeta zilei: Vargabéles

admin Mar 15, 2014
0 217

Ingrediente:

– 2 buc foi congelate de foietaj

– 250 gr tăiţei laţi

– 500 gr brânză de vaci

– 3 ouă

– stafide (opţional)

– 150 gr zahăr pudră

– 1 plic zahăr vanilat

– coajă rasă de la o lămâie

– un vârf de cuţit de sare

– 200 gr smântână

DSCF2043

1. Înmuiem stafidele în apă călduţă cca. 30 minute. Punem tăiţeii la fiert, şi îi fierbem conform instrucţiunilor de pe pachet.

2. Frecăm brânza cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi 3 gălbenuşuri, apoi adaugăm smântâna şi omogenizăm bine

3. Adaugăm stafidele scurse bine, tăiţeii fierţi scurşi şi amestecăm folosind două furculiţe.

4. Batem cele trei albuşuri de ou cu un strop de sare până devine o spumă tare. Adaugăm peste amestecul cu tăiţei şi amestecăm uşor până se omogenizează.

5. Ungem tava cu unt topit şi punem foietajul, punem amestecul de brânză cu tăiţei şi acoperim cu cealaltă foaie de foietaj.

6. Coacem timp de 30-40 de minute, la 180 de grade.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category