Cuburi de castane cu glazură

0
83

Această prăjitură simplă, care nu necesită coacere, putem să o facem mai specială cu o glazură de ciocolată.

2014-03-01

Pentru o tavă de 22X22 cm.

Pentru stratul cu cacao:

  • 250 gr biscuiţi mărunţiţi
  • 125 gr unt
  • 125 gr zahăr pudră
  • 20 gr cacao
  • 2 linguri rom
  • 100 ml lapte

Pentru stratul de castane:

  • 600 gr piure de castane
  • 100 gr biscuiţi mărunţiţi
  • 30 gr zahăr pudră
  • 100 gr unt
  • 2 linguri rom

Pentru glazura de ciocolată:

  • 115 ml apă
  • 145 gr zahăr pudră
  • 48 gr cacao
  • 95 ml frişcă nebătută sau smântână lichidă
  • 7 gr gelatină (în 30 ml apă)

Prima dată pregătim glazura: gelatina se înmoaie în 30 ml apă. Apa, zahărul pudră, cacaoa şi smântâna le amestecăm într-o cratiţă timp de 4-5 minute continuu la foc mic. Apoi lăsăm să se răcească, aproximativ 10 minute. Le amestecăm cu gelatina, filtrăm şi amestecăm ocazional ca să evităm formarea unui strat pe partea de sus.

Amestecăm ingredientele separat pentru stratul de cacao şi separat pentru stratul de castane.

Tapetăm tava cu hârtie de copt, turnăm prima dată amestecul de cacao, aplatizăm, şi pe urmă amestecul de castane.

Pe partea de sus turnăm glazura şi o întindem; apoi o punem la frigider pentru minim o oră.

Tăiem cuburi de 2×2 cm.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here