0 Shares 261 Views

11 motive pentru care ar trebui să bei cafea în fiecare zi

admin Ian 19, 2014
0 262

Nu cred că există în lumea asta un adult care să nu fi încercat măcar o dată în viață să guste o gură de cafea. Cafeaua poate avea un rol uimitor asupra creierului, asupra pielii și asupra corpului tău. Citește și descoperă 11 motive pentru care ar trebui să te trezești dimineață și să mirosi cafeaua…

cafea

1. Majoritatea oamenilor care beau cafea își iau mai mulți antioxidanți din această decât din orice altceva.

În timp ce fructele și legumele au de asemenea tone de antioxidanți, corpul uman tinde să absoarbă cei mai mulți antioxidanți din cofeină.

2. Doar mirosind cafeaua, te poate face să fii mai puțin stresat

Potrivit unor cercetători de la Universitatea Națională din Seul care au făcut niște teste pe șobolani care au fost privați de somn, și au descoperit faptul că cei care au fost expuși la diferite arome de cafea au dezvoltat anumite modificări ale proteinelor de la nivelul creierului, fiind mai puțin stresați decât cei care nu au fost expuși la mirosul de cafea. Notează însă faptul că acest lucru nu se referă la stresul în sine, ci la acela cauzat de lipsa somnului. Dacă îmi permiți acuma nu știu dacă să-ți recomand să păstrezi noaptea lângă tine pe noptieră un sac de boabe de cafea, dar dacă încerci, să-mi spui care sunt rezultatele!

cafea2

3. Cafeaua ar putea reduce simptomele bolii Parkinson

ScienceDaily a raportat în 2012 că un consum zilnic de cafea poate ajuta persoanele cu boală Parkinson să-și controleze mișcările.

4. Cafeaua are efect benefic asupra ficatului (în special dacă consumi alcool)

Un studiu publicat în 2006 efectuat pe 125.000 de subiecți peste 26 de ani, a arătat că aceia care beau cel puțin o ceașcă de cafea pe zi prezintă cu 20% mai puține riscuri de a dezvolta ciroză hepatică – o boală autoimună cauzată de consumul de alcool. Studiul a dezvăluit și faptul că o ceașcă de cafea poate să prevină și steatoza hepatică- adică încărcarea grăsoasă a ficatului.

cafea3

5. Cafeaua poate să te facă să te simți mai fericit

Un studiu efectuat de Institutul Național de Sănătate a relevant faptul că persoanele care beau 4 sau mai multe cești de cafea sunt mai puțin deprimate decât cele care nu se ating de cofeină. Și aparent acest lucru nu este legat de cofeină, pentru că și Coca Cola conține o doză de cofeină, ci de acțiunea antioxidanților din cafea asupra organismului uman.

6. Consumul de cafea a fost legat de scăderea ratei de sinucidere

Potrivit unui studiu efectuat la Harvard, persoanele care beau între 2 și 4 cești de cafea prezintă un risc mai redus de sinucidere cu până la 50% față de celelalte persoane. Acest lucru este posibil deoarece cofeina acționează ca un antidepresiv, producând serotonină, dopamină și noradrenalină.

7. Cafeaua ar putea reduce șansele de a face cancer de piele (dacă sunteți o femeie).

8. Cafeaua te poate face un atlet mai bun

Oamenii de știință și atleții cunosc faptul că o ceașcă de cafea înaintea efortului fizic crește performanțele atletice mai ales în cadrul sporturilor de anduranță. Cofeina crește numărul acizilor grași din sânge, ceea ce va permite mușchilor să absoarbă și să ardă aceste grăsimi ca și combustibil, salvând astfel carbohidrații pentru mai târziu.

9. Cafeaua ar putea reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

Cafeaua scade, de asemenea, riscul de diabet zaharat de tip 2, potrivit unui studiu realizat de American Chemical Society. Cercetătorii studiul au constatat că persoanele care beau patru sau mai multe cești de cafea pe zi, au șanse reduse de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 cu 50 %. Ulterior, cu fiecare ceașcă suplimentară, riscul devine redus cu 7 la sută.

cafea4

10. Consumul de cafea ar putea ajuta la menținerea creierul sănătos pentru mai mult timp.

Cercetătorii de la Universitatea din Florida de Sud și de la Universitatea din Miami, au constatat că persoanele de peste 65 de ani care au avut un nivel mai ridicat al cofeinei în sânge au dezvoltat boala Alzheimer cu doi sau patru ani mai târziu decât cei cu un nivel mai scăzut al cofeinei în sânge. Dr. Chuanhai Cao, un neurolog de la USF, și co-autor al studiului, a declarat: „Noi nu spunem că un consum moderat de cafea vă protejează complet de boala Alzheimer. Cu toate acestea, credem cu tărie că un consum moderat de cafea poate reduce semnificativ riscul de Alzheimer sau întârzia debutul acesteia.”

11. Cafea te poate face mai inteligent.

Când ești lipsit de somn, și bei cafea, aceasta îți va îmbunătăți timpul de reacție, vigilența, atenția, raționamentul logic – cele mai multe funcții complexe pe care le asociem cu inteligență.”

MORALA: Cafeaua este cel mai bun lucru. Continuă să o bei!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category