Cum să-ţi cureţi ideal maşina de spălat

0
769

O dată pe an, ar trebui să curaţăm bine maşina de spălat, pentru a ne putea folosi de ea o perioadă lungă şi pentru a avea hainele într-adevăr curate şi frumos mirositoare.

masina-de-spalat8

Maşina de spălat acumulează, după câteva utilizări, o serie de depuneri, si în plus, este posibil ca hainele să nu mai aiba mirosul acela de proaspăt la finalul programului de spălare, ci să aibă mirosuri neplăcute.

În comerţ găsim multe tipuri de produse destinate pentru curăţarea maşinii de spălat, însă din fericire, putem să preparăm chiar şi acasă o astfel de soluţie, din produsele existente în bucătărie, aceste fiind in plus ecologice şi ieftine.

Avem nevoie de: oţet (concentraţie mare) sau acid citric, bicarbonat de sodiu, periuţă de dinţi, si o bucată de pânză din microfibre.

Cum procedăm:

1. Deconectaţi maşina de spălat, scoateţi sertarul pentru detergent, insă în cazul în care acesta este fixat, atunci o să-l curăţăm cu periuţa de dinţi.

masina-de-spalat1

2. Ştergeţi pereţii şi butoanele cu burete înmuiat în oţet sau acid citric diluat în apă. După ce a acţionat, il stergem cu o pânză din microfibră. Atenţie, să folosiţi mănuşi de cauciuc!

masina-de-spalat2

3. Reconectaţi şi seteţi maşina de spălat la cel mai lung program şi la cea mai ridicată temperatură.

masina-de-spalat3

4. În recipientul de detergent sau direct în tambur adăugaţi un litru de oţet sau acid citric (dizolvat anterior). Puteţi să folosiţi şi înălbitor, însă oţetul este complet ecologic.

masina-de-spalat4

5. Lângă oţet se poate turna o ceaşcă de bicarbonat de sodiu.

masina-de-spalat5

6. Porniţi maşina de spălat, si lăsati-o să se umple cu apă.

7. După accea întrerupem programul şi lăsăm să acţioneze timp de o oră.

8. Se reporneşte maşina de spălat şi aşteptăm până se finalizează programul.

9. După finalizarea programului se curăţă bine filtrul.

masina-de-spalat6

10. La maşina de spălat cu încărcare din faţă se curăţă cauciucul din exteriorul cuvei.

masina-de-spalat7

11. Lăsaţi deschisă uşa maşinii de spălat între două spălări, astfel, interiorul nu o să aibă un miros neplăcut.

Un alt truc pe care îl putem face la fiecare spălare, este să adaugăm o jumătate de ceaşcă de oţet peste haine, acest lucru ajutând si la evitarea depunerilor de calcar, cat si la dezinfectia hainelor, culorile vor fi mai vii, se păstrează elasticitatea lor şi devin mai moi. Şi să nu-ţi fie frică, nu vor avea un miros de oţet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here